Onko tässä kysymys alitajunnasta?

Onko tässä kysymys alitajunnasta?

Olen nähnyt viimeaikoina paljon unia, jossa joudun taistelutilanteeseen, joka eskaloituu. Kun rupean lyömään niin tunnen, että se on rento ja tehokas/ tuhoisa. Juuri ennenkuin se osuu vastustajaan, se pysähtyy kuin seinään ja yritän lyödä läpi, mutta se ei vain onnistu. Olen harjoitellut eri lajeja 12 vuotta ja olen sitä myötä tullut todella rauhalliseksi. Ennen olin melko väkivaltainen ja jouduin usein vaikeuksiin tappelujen takia. Onko kyse siitä, että alitajunta yrittää kertoa minulle, että en halua vahingoittaa ihmisiä?

Vastaus

Unennäkijän aggressiivisuus unessa näyttäisi kuvastavan kiellettyjä vihan ja ahdistuksen tunteita. Toisaalta unessa aggression purkautuminen toimintana estyy.

Unet ovat henkilökohtaisia ja peilaavat unennäkijän todellista elämää. Usein ihminen löytää siis itse unilleen parhaan selityksen pohtimalla omaa elämäänsä. Unien tulkinnassa voi kuitenkin käyttää apuna unikirjoja, joissa on esitelty teemoja, jotka esiintyvät useimpien ihmisten unissa. Unikirjoja on lainattavissa kirjastoissa, ks. esim. Helmet-kirjastojen tarjontaa http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Sunet%20tulkinta__Ff%3Afacetcollections%3A11%3A11%3ATietokirjat%3A%3A__Ff%3Afacetlanguages%3Afin%3Afin%3Asuomi%3A%3A__Orightresult?lang=fin&suite=cobalt

Kommentit (0)

Vastauksesi