Onko tapana muistaa lahjalla tohtoriksi väitellyttä?

Onko tapana muistaa lahjalla tohtoriksi väitellyttä?

2 vastausta

Tohtoriksi väitellyttä voi hyvin muistaa lahjalla. Jos väittelijä on sukulaisesi tai ystäväsi, on tärkeää ajoittaa lahjan antaminen oikein. Professori Matti Sillanpää Turun yliopistosta on laatinut väitöstilaisuus- ja karonkkaetiketin, jossa hän neuvoo mm. seuraavaa:

”Karonkka ei - - ole perhe- eikä sukujuhla, johon ulkopuoliset kutsutaan seuraamaan enemmän tai vähemmän vaivautuneina perheen ja suvun sinänsä iloista tapahtumaa. Sellainen on syytä pitää erikseen varsinaisen karonkkatilaisuuden ulkopuolella. - - Viime vuosina on tullut tavaksi järjestää samana iltana välittömästi varsinaisen karonkan jälkeen laajempi jälkikaronkka, johon osallistuu varsinaisen karonkan osanottajien lisäksi suuri joukko muita väittelijän ystäviä, tuttavia ja sukulaisia. - - Se ei mitenkään häiritse perinteistä karonkkaa mutta antaa hyvän mahdollisuuden väittelijälle juhlia suuremmalla joukolla, vapaamuotoisemmin ja vailla samanlaisia puku- ym. muotovaatimuksia, mitä perinteinen karonkka edellyttää.”
http://www.utu.fi/media/ohjeet/karonkkaperinne/

Tästä on mielestäni ymmärrettävissä, että sukulaisten ja ystävien on sopivaa antaa lahjat väitelleelle väitöstilaisuuden ja varsinaisen karonkan jälkeen esim. jälkikaronkassa.

Helsingin yliopiston sivuilla puolestaan sanotaan, että ”toisinaan väittelijälle tuodaan kukkia ja lahjoja, jotka annetaan väitöstilaisuuden jälkeen. Väittelijän kannattaa varautua huolehtimaan näiden kuljetuksesta tai sopia, että ne toimitetaan kotiin.”
http://www.helsinki.fi/tohtoriksi/tilaisuus/kulku.htm

Edellinen on tulkittavissa niin, että ainakin Helsingin yliopiston väitösetiketti sallii lahjan antamisen heti väitöstilaisuuden jälkeen.

Aiheesta ja sen liepeiltä on keskusteltu myös netin keskustelupalstoilla:

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/juhlat/keskustelu/t1541133

http://keskustelu.suomi24.fi/node/2102571

Kommentit (0)
30.05.201809:10
17050
187

Tohtoriväittäjäiset taitaakin olla hyvin etiketintarkka tilaisuus?

Kommentit (0)

Vastauksesi