Onko tämä pelkkää legendaa, totta vai osittain totta?

Onko tämä pelkkää legendaa, totta vai osittain totta?

Onko tämä pelkkää legendaa, totta vai osittain totta?

Joku kansanedustajaehdokas sai joissakin vaaleissa mukavasti ääniä ja pääsi vaaleista läpi edustajaksi. Mutta seuraavissa eduskuntavaaleissa sama henkilö sai vain yhden äänen (eli ilmeisesti omansa). Legendan mukaan tästä seurasi mm. avioero.

3 vastausta
26.08.201010:32
7328
87

Eduskunnan kirjaston tietopalvelun mukaan varmaa tietoa asiasta ei ole saatavilla. Periaatteessa tiedot ehdokkaiden äänimääristä löytyvät vaalitilastoista, mutta niiden koostaminen ja vertailu vaatisi aikaavievän ja perusteellisen tutkimuksen. On myös melko todennäköistä, että kyseessä on taru: Eduskunnan kirjastossa vuosikymmeniä työskennellyt kirjastoammattilainen ei legendaa tuntenut.

Eduskunnan kirjasto
http://lib.eduskunta.fi/Resource.phx/kirjasto/index.htx

Tilastokeskus: Eduskuntavaalit
http://www.stat.fi/til/evaa/index.html

Kaupunkilegenda
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaupunkitarina

Kommentit (0)
12.04.202017:16
25135
6

Voisiko kysymyksessä mainitun tarinan taustalla olla televisiosarja nimeltä "Hyvien ihmisten kylä"? Kysymyksessä on suomalainen televisiosarja, jonka Yleisradio esitti 22. joulukuuta 1993 alkaen. Tässä tv-sarjassa ei kuitenkaan kerrota eduskuntavaaleista, vaan aiheena ovat kunnallisvaalit Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa kunnassa. Eräs henkilöhahmoista on nimeltään Aarne Alamäki (näyttelijä Hannes Lukinmaa), joka on ehdokkaana kunnanvaltuustoon. Hän saa vain yhden äänen eli oman äänensä, koska vaimo äänestää erästä toista ehdokasta. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Väinö Mäntynen eli "Isä Aurinkoinen" (näyttelijä Aulis Rosendahl) saa myös vain yhden äänen, joka on hänen vaimonsa ääni. "Isä Aurinkoinen" itse ei voi äänestää, koska hän saapuu äänestyspaikalle liian myöhään.

 

Mitä Missä Milloin 1995. Kustannusosakeyhtiö Otava, Helsinki 1994, sivu 436.

Kommentit (0)
13.04.202010:53
6206
4

Olen kuullut tarinasta sellaisen versio, että ehdokas ei saanut yhtään ääntä. Kun hän tiesi ettei ollut äänestänyt itseään, niin myöskään vaimo ei ollut äänestänyt häntä. Tästä sitten kuulemma aiheutui avioero. 

Kommentit (0)

Vastauksesi