Onko tällä ärsyttävällä näppäinvirheellä nimeä: Kirjoitan vaikka sanan "ihan", tuleekin "iahn" tai kysyn= ksysyn, jalka= jakla?

Onko tällä ärsyttävällä näppäinvirheellä nimeä: Kirjoitan vaikka sanan "ihan", tuleekin "iahn" tai kysyn= ksysyn, jalka= jakla?

Eli kun olen kirjoittanut sanan ensimmäisen kirjaimen, rupeankin ajattelemaan jo kolmatta kirjainta. Tapahtuu tätä kyllä kirjoittaessani käsin tikkukirjaimilla.

2 vastausta

Vastaaja ei kyllä löytänyt ilmiölle tiettyä omaa nimitystä. Olisiko kyse pohjimmiltaan vain kiireestä, pienestä kohkaamisesta kirjoittaessa? Vähän samanalaista taipumusta on ollut itsellänikin. Ikään kuin ajattelen tekstiä nopeammin kuin sormet ehtivät kirjoittaa. Tällöin kirjaimia jää sanoista puuttumaan ja joudun lisäämään ne jälkikäteen. Ainakin omalla kohdallani tämä ilmenee useimmin silloin kun kirjoitan innostuneesti ja vauhdikkaasti. Silti tämä tuntuisi lähinnä mekaaniseen näppäimistöön kuuluvalta ongelmalta, ajatuksen ja sormien motoriikan epäsynkalta. Erikoisemmalta tuntuu, että sama virhe esiintyy sinulla myös käsin kirjoittaessa, silloinhan katse seuraa kiinteämmin itse kirjoittamista, eikä tietokoneen näyttöä.

Lukivaikeudet voivat myös olla yksi syy toistuviin kirjoitusvirheisiin. Kirjaimet sekoittuvat, niitä puuttuu tai ne vaihtavat paikkaa. Sinun tapauksessasi kyse ei liene tästä.

 

 

Kommentit (0)
23.02.201712:10
57054
36

Englanninkielinen nimitys on Transposition error, olisiko Vaihtovirhe suomeksi.

Yleensä vain näppäimistöllä kirjoitettaessa, käsin kirjoitettaessa voisi olla kyseessä jokin dysgrafian muoto.

Kommentit (0)

Vastauksesi