Onko taiteilijasta enempää tietoa?

Onko taiteilijasta enempää tietoa?

Minulla on maalaus, jossa signeerraus V. Hallikainen -66. Taulussa on lato ja aita ja kumpuilevaa maisemaa taustalla.

Vastaus
16.04.201708:40
7147
14

Eipä löydy V. Hallikaista esim. Suomen taiteilijaseuran luettelosta. Se on ensimmäinen ja helpoin kohde, josta omistamansa taulun tekijää voi hakea, jos signeerauksesta saa selvää.

Taiteilijoita on ja on ollut monta sorttia, joista moni taitavakaan ei ole tullut kuuluisaksi. Siksi on hiukan hedelmätöntä yrittää etsiä heitä tätä kautta. Kun ei ole tiedossa paikkakuntaakaan, jolla ao. on vaikuttanut, lähtökohdat ovat aika niukat.

Jos haluat selvitellä asiaa itse, voit vaikkapa ottaa yhteyttä Hallikaisten sukuseuraan ja tiedustella, onko heillä käsitystä kyseisestä henkilöstä. Merkittävimmät ammatinharrastajat ovat usein sukuseuran tiedossa, vaikka eivät olisi saavuttaneet kuuluisuutta.

Suvun etsimälistalla on esim. muuan Verneri, jonka tiedetään syntyneen 1905 ja muuttaneen Karjalasta Helsinkiin 1930-luvulla. 

Onko Verneri sitten harrastanut taulujen maalaamista, ei kyseisessä vinkissä tiedetä. Tiedonjyviä ei voi noin vain yhdistää. Huom, en siis millään tavoin ehdota, että tämä Verneri olisi hakemasi taiteilija. Tämä oli esimerkki etsinnän vaikeudesta.

Jos olet selvillä, millä paikkakunnalla taulu on maalattu tai missä se on ensimmäisen kerran putkahtanut esiin merkittävästi, voisit tarkastella suvun eri haarojen jäseniä siinä toivossa, että löytyisi jokin yhteys kyseiseen paikkaan.

Taiteilijaseuran listasta kuitenkin löytyy Mikko Hallikainen. Olisihan eräs mahdollisuus tiedustella, sattuisiko hän tietämään jotain sukunimikaimastaan? Olisiko vallan sukulainen? Mikko H. on syntynyt 1973 ja kotoisin Kuopiosta.

Kommentit (0)

Vastauksesi