Onko Suomessa laillista?

Onko Suomessa laillista?

http://yle.fi/uutiset/opiskelijaristeilylla_joukkoraiskausepaily__ruotsi... Onko Suomessa laillista tuollainen että ruvetaan ihmisiltä pakosti ottamaan järjestelmällisesti DNA testejä? Eikö tuollainen riko jo kansainvälisiä lakejakin. Tuossahan miehet laitetaan syyllisiksi ellei toisin todisteta.

2 vastausta

Tässä tapauksessa dna-testi voisi olla aika hyväkin keino selvittää syylliset. Se kohdistuu tiettyy joukkoon, joka on ollut mukana risteilyllä ja kun pois laivalta pääsee vain testin kautta, on raiskaukseen osallistuneiden kiinni jääminen tällä tavoin hyvinkin todennäköistä.

Kyllä Suomessakin dna-testejä käytetään rikosten selvittämisessä. Esimerkiksi joulukuussa 2014 Tampereella surmatun miehen murhatutkimuksissa poliisi on ottanut Tesomalla ja alueen lähituntumassa asuvilta miehiltä jo 750 dna-näytettä. Eli kaikesta päätellen laki sallii testit.

Kommentit (0)
14.04.201616:47
74658
43

"Toimenpide perustuu pakkokeinolakiin. Siinä säädetään, että DNA-näyte voidaan ottaa muiltakin kuin epäillyiltä rikostapauksessa, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään neljä vuotta vankeutta."

Eli Tesoman tapauksessa käytettiin tuota pykälää. "Tavallisen" raiskauksen max. rangaistus Suomessa on 4v (väkivaltaa käytettäessä 6v), joten joukkotestauskeinoa voidaan käyttää niiden tutkimisessa Suomessakin.

Kommentit (0)

Vastauksesi