Onko Suomen alueella ollut joskus dinosauriita.

Onko Suomen alueella ollut joskus dinosauriita.

Onko Suomen alueella ollut joskus dinosauriita. Miksei Suomesta ole löydetty dinosauriiden fossiileja ja missä on Suomea lähin paikka josta on löydetty dinosauriin fossiileja. - Eetu 6v.

Vastaus

Hyvä Eetu, kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi!

Suomenkin maaperällä dinosaurukset olivat valtiaita. Niiden tuhoon arvellaan olleen syynä nykyiselle Lappajärvelle osunut meteoriitti n. 75 miljoonaa vuotta sitten. Yleisesti dinosaurusten arvellaan kuolleen sukupuuttoon maapallolla n. 65 miljoonaa vuotta sitten. Seuraavassa Tiede-lehden arkistolinkissä kerrotaan varsin mielenkiintoisesti eläimistöstä nykyisen Suomen alueella dinosaurusten aikaan:

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=782&vl=2007

Omasta iGS-arkistostamme löytyi vastaus siihen, miksi Suomesta ei ole koskaan löydetty dinosaurusten fossiileja. Seuraavassa lainaus 28.3.2007 annetusta vastauksesta: "Suomesta ei ole ikinä löydetty ainuttakaan dinosauruksen luuta. Mannerjää hävitti suurimman osan niiden eläinten jäänteistä, jotka elivät täällä ennen viime jääkautta, joka päättyi noin 11 600 vuotta sitten, ja aikaisemmin eri jääkausivaiheiden välillä. Lisäksi Suomen hapan maaperä on vaikuttanut luiden tuhoutumiseen syövyttämällä niitä."

Sen sijaan itäisen Saksan alueelta on löytynyt dinosaurusten luita. Onko alue nykyistä Suomea lähin? Maapallo on muuttununut muodoltaankin sitten dinosaurusten. Skandinaavisten maiden tilannetta löytöjen suhteen kuvaa seuraava Tiede-lehden linkki, jossa todetaan Suomen olevan Pohjoismaista ainoa, josta ei ole tehty dinosaurusluulöydöstä. Niinpä nykyisen Ruotsin Skånesta on luita löydetty. http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=2522

LÄHDE

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/32868-hammastyttava-loyto-voi-muuttaa-k...

Lopuksi haluamme antaa sinulle linkin, joka kuvineen on sekä mielenkiintoinen että valaiseva:

http://www.tunturisusi.com/dinosaurukset/index.htm

Haluamme vielä, Eetu, kiittää kysymyksestäsi!

Kommentit (0)

Vastauksesi