Onko suomalainen joka hakee yliopisto-opintoihin ulkomaille toisella...

Onko suomalainen joka hakee yliopisto-opintoihin ulkomaille toisella...

Hei! Onko suomalainen joka hakee yliopisto-opintoihin ulkomaille toisella kansalaisuudella oikeutettu opintotukeen+opintolainaan+asumistukeen suomesta?
Eli kaksoiskansalainen ei eu oppilaana helpompi päästä sisään. Syntynyt suomessa ja perhesiteet suomessa ja opiskellut suomessa. Kiitos!

Vastaus

En ole aivan varma, ymmärsinkö kysymyksesi oikein mutta toivottavasti vastauksestani olisi sinulle apua.

En varsinaisesti tiedä, miten tapauksessasi olisi hyvä menetellä. Neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä Kansaneläkelaitokseen (Kela), sillä en tiedä, miten Kela suhtautuu siihen, että hakisit opiskelemaan ulkomaille toisella kuin Suomen kansalaisuudella ja toivoisit, että Kela myöntäisi sinulle opintotukea ja asumistukea. Opintolainasta nähdäkseni sinun tulisi keskustella Suomalaisen pankin kanssa. Tämäkin kannattaa varmistaa Kelasta.

Poikani, jolla on kaksoiskansalaisuus (suomen ja englannin), opiskelee pohjoisenglantilaisessa yliopistossa. Yliopistoon pyrkiessään hän oli asunut Suomessa jo pitkään. Hänelle(kuten hänen suomalaisille ystävilleen jotka hekin opiskelevat nyt englantilaisissa yliopistoissa)myönnettiin Kelan opintotuki ja asumistuki. Poikani saa kaikkiaan noin 500 euroa kuukaudessa Kelan tukea. Hän asuu virallisesti vielä kanssani ja suorittaa opintojaan Englannissa. Pankkilaina oli järkevintä ottaa Englannista, Suomestakin sen olisi voinut muistaakseni ottaa.
Mielestäni sinun kannattaa ottaa yhteyttä Kansaneläkelaitokseen ja kysellä asioita heiltä. Voisit ehkä myös tiedustella suoraan oppilaitoksilta niiden käytännöistä liittyen siihen kummalla kansalaisuudella sinun kannattaisi niihin pyrkiä. Hakupapereissa tai prosessissa sinun tulee kuitenkin mahdollisesti ilmoittaa molemmat kansalaisuudet.

Kommentit (0)

Vastauksesi