Onko sukunimi SORVI suojattu sukunimi?

Onko sukunimi SORVI suojattu sukunimi?

Olen ymmärtänyt että olisi. Sorvi sukunimi olisi tietojeni mukaan muutettu nimestä Martikainen tai Martiskainen ? Tohmajärvellä asuu joitakin Sorvi nimisiä S., U. ja P.

3 vastausta

Nimilain 12 pykälän

"Uudeksi sukunimeksi ei voida hyväksyä sukunimeä, joka on Suomessa merkitty väestötietojärjestelmään, eikä nimeä, jonka yleisesti tiedetään vakiintuneen määrätyn kotimaisen tai vierasmaalaisen suvun nimeksi, ellei tähän ole olemassa erityistä syytä"

mukaan kaikki käytössä olevat sukunimet ovat suojattuja. Nimi Sorvi löytyy Väestörekisterikeskuksen Nimipalvelun sivun

http://verkkopalvelu.vrk.fi/Nimipalvelu/default.asp?L=1

mukaan väestötietojärjestelmästä, joten se on suojattu.

Nimilaki

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1985/19850694

Kommentit (0)
20.02.201514:57
22942
18

Hiski-tietokannasta löytyi ensimmäinen Sorvi-niminen Kuusamosta vuonna 1755. Versiot Sorvin, Sorvisto, Sorfvin yms ovat myös havaittavissa.

Jotta saisit tietoja mahdollisesta nimenmuutoksesta, joudut joko tekemään varsinaista sukututkimusta, ainakin tilaamaan joitakin virkatodistuksia, tai etsimään jonkun muun aiemmin tekemän tutkimuksen. Netistä pikaisesti katsellen näyttäisi, että ei olisi olemassa Sorvi-nimisten sukuseuraa, joten saatat joutua aloittamaan alusta. Suomen Sukututkimusseuran sivuilta löytyy mm. keskustelupalsta, jonka kautta voi kysellä asioita vakiintuneilta sukututkijoilta, sekä neuvoja ja kursseja aloitteleville.

Nimenmuutoksia on tapahtunut runsaasti esim. 1900-luvun alkupuolella. Tuloksena mm. saman suvun eri jälkeläisillä ja siten näitten jälkeläisillä olla kolmekin eri sukunimeä, aivan toisistaan poikkeavia eivätkä ehkä mitenkään edes alkuperäiseen nimeen viittaavia. Niinpä muutoksen löytäminen, tunnistaminen ja varmentaminen vaatinee oikeasti selvitystä, Viitteitä voi löytyä vaikkapa Tohmajärven kunnan historiaa käsittelevistä teoksista taikka jostakin kivestä hautausmaalla.

Kommentit (1)
Sorvi nimen otti käyttöön isäni isä Samuli Sorvi Tohmajärvellä. Hänen aikaisempi s... Sorvi nimen otti käyttöön isäni isä Samuli Sorvi Tohmajärvellä. Hänen aikaisempi sukunimensä oli Martiskainen tai jotain sen tapaista. Sorvi on suljettu nimi, joten Sorveja ei ole kuin isäni veljet ja heidän lapsensa ja lapsenlapset. Sorveja on tietoni mukaan edelleen Tohmajärvellä ja sielläpäin, Tampereella ja Porissa.
29.12.2015 20:01 Katariina Selander 16
29.12.201520:05
16
16

Sorvi nimen otti käyttöön isäni isä, Samuli Sorvi, Tohmajärvellä. Hänen aikaisempi sukunimensä oli Martiskainen tai jotain sen tapaista. Sorvi on suljettu nimi, joten Sorveja ei ole kuin isäni veljet ja heidän lapsensa ja lapsenlapset. Sorveja on tietoni mukaan edelleen Tohmajärvellä ja sielläpäin, Tampereella ja Porissa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi