Onko selibaatilla vaikutusta testosteronitasoihin?

Onko selibaatilla vaikutusta testosteronitasoihin?

Lisääntyvätkö testosteronitasot selibaatissa vai nousevatko ne esim viikon jonka jälkeen taas laskevat? Vaikuttaako 5-7kertaa viikossa masturbointi testotasoihin heikentävästi vai positiivisesti?

Vastaus

Asiasta tuntuu olevan erilaisia näkemyksiä. Toisaalta seksuaalinen aktiivisuus ylläpitää testosteronin tuotantoa, toisaalta on todettu seksistä pidättäymisen nostavan testosteroniarvoja. Testosteroniarvojen on useammassakin tutkimuksessa mitattu kohoavan masturboinnin aikana ja sen jälkeen. Kuitenkin on löydetty viitteitä myös siitä, että erittäin runsas masturbointi voi pitkään jatkuessa vähentää seksuaalista kiinnostusta laskea testosteronitasoa. Varsin yleinen näkemys on, että masturboinnilla ei ole merkittävää vaikutusta suuntaan tai toiseen.

Erityisen kiinnostava on tutkimus (lähdeluettelon alin linkki), jossa todettiin masturbointia seuraavan selibaattikauden lisäävän testorin määrää. Sen perusteella korkean testosteronitason kannalta ideaalisin masturbointitiheys olisi masturboida noin viikon välein ja pidättäytyä väliajat.

 

Lähteet:

https://www.is.fi/kysy-seksista/art-2000000675527.html

https://www.livestrong.com/article/251769-risks-of-high-testosterone-levels-in-men/

http://www.terve.fi/seksuaalisuus-ja-seksi/77015-itsetyydytys-masturbointi-tietopaketti

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11760788

Kommentit (0)

Vastauksesi