Onko se totta, että pedofiileille tosiaan toiset vangit tekisivät jotain...

Onko se totta, että pedofiileille tosiaan toiset vangit tekisivät jotain...

Onko se totta, että pedofiileille tosiaan toiset vangit tekisivät jotain vankiloissa? Yleensähän miehet ei välitä kuin itsestään, joten miksi heitä pedofiilit häiritsisivät. Tapahtuuko niin oikeasti vai onko se vain leffojen juttu?

Vastaus

On se totta. Esimerkiksi Helsingin vankilassa, Sörkassa eivät seksuaalirikoksista tuomitut lusi tavallisella osastolla. Siitä pitävät huolen viime kädessä muut vangit. Rikoksen laadun perusteella vankilayhteisön alinta kastia ovat pedofiilit, raiskaajat, tuntemattomien naisten pahoinpitelijät, oman lapsensa tai äitinsä surmaajat. Vankien näkökulmasta edellä mainittuihin tekoihin syyllistyneet ovat raukkamaisesti käyttäneet kunniatonta väkivaltaa ja ovat täten halveksittuja.

Yleensä seksuaalirikolliset ymmärtävät itse pyytää päästä eristykseen eli pelkääjäosastolle, jossa tuomiota suoritetaan suurimman osan päivästä omaan selliinsä lukittuna. Mikäli siveellisyysrikoksesta tuomittu vanki ei ymmärrä itse hakeutua erityisosastolle tai halveksitun rikoksen laatu tulee yllättäen muiden vankien tietoon, hänet painostetaan uhkailemalla ja tarvittaessa väkivalloin pois tavalliselta osastolta. Toiminnalla vaalitaan osaston tai koko vankilan mainetta ja se kuuluu yleisesti vankilakulttuurin sääntöihin.

Tunnettuja sarjaraiskaajia ei suvaita Sörkassa edes pelkääjäosastolla. Alta löytyvän tutkimuksen mukaan eräs tunnettu seksuaalirikoksista tuomittu pahoinpideltiin Sörkan pelkääjäosastolla. Vanki pahoinpideltiin välittömästi uudelleen matkalla poliklinikalta takaisin osastolle. Lopulta hänet jouduttiin siirtämään Vantaan vankilaan tuomiotaan kärsimään. Eikä Vantaallakaan katsota hyvällä raukkamaisista rikoksista tuomittuja. Siitä esimerkki viime keväänä tyttärensä murhannut isä, joka ilmeisesti sijoitettiin aluksi hieman huolimattomasti, ja pahoinpideltiin lähes välittömästi osastolle jouduttuaan.

Lähteet:

http://www.rikosseuraamus.fi/uploads/9tydvr.pdf

Sörkassa tiilenpäitä laskeneet

Kommentit (0)

Vastauksesi