Onko saksankielisissä maissa vielä ihmisiä, joiden sukunimi on Hitler?

Onko saksankielisissä maissa vielä ihmisiä, joiden sukunimi on Hitler?

Onko saksankielisissä maissa vielä ihmisiä, joiden sukunimi on Hitler? Wikipedian erikielisissä versioissa kerrotaan jonkin verran tyypin suvusta. Voisi kuvitella, että ennen sodan loppua oli cool olla nimeltään Hitler, mutta sodan jälkeen ei niinkään...

Vastaus

Aivan varmaa tietoa tästä ei tunnu löytyvän. Monilla englannin- ja saksankielisillä keskustelupalstoilla asiaa puidaan, ja todisteet ovat harvassa. Joidenkin tietojen mukaan puhelinluetteloista ovat viimeiset Hitlerit kadonneet, mikä ei vielä tarkoita että ihmiset olisivat kuolleet tai vaihtaneet nimensä. Nimenvaihto Saksassa on suhteellisen helppo toimenpide, ja palstojen tiedon mukaan sitä on käytetty runsaasti. Nimenä Hitler on esiintynyt myös muodoissa Hiedler, Hüttler jne, ja näihin muotoihin on ilmeisesti siirrytty. Avioituessaan pariskunta voi ottaa kumman tahansa puolison nimen, sekin vähentää epäsuosittuja nimiä.

Hieman omituinen lisä on Hitlerin velipuolen pojan perheen tarina (mikäli se nyt ylipäätään on totta). Sen mukaan tämä William Patrick Hitler oli puoliksi englantilainen ja hän toimi sodan aikana liittoutuneiden armeijassa, sodan jälkeen hän asettui New Yorkin Long Islandiin salanimen turvin ja sai kolme poikaa. Tarinassa painotetaan että hänen leskensä puheessa oli "selvä saksalainen korostus", muttei kerrota mistä hän on kotoisin. Samaten kuulostaa oudolta, että perhe olisi käyttänyt "salanimeä", koska USAssa virallinen nimenvaihto on rutiinia.

Jonkin verran kohua tämän talvena syntyi siitä, että Philadelphiassa, USAssa, leipomo ei suostunut kirjoittamaan 3-vuotiaan pojan syntymäpäiväkakkuun hänen etunimiään "Adolf Hitler." Juttu on paisunut tähän mennessä niin että poika ja hänen kaksi sisartaan (joilla myös oli hyvin "arjalaiset" nimet) on otettu viranomaisten huostaan.

http://www.warhistoryfans.com/does-the-hitler-family-name-still-survive-...
http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=24&t=28097&start=0&st=0&sk=...
http://www.nbcphiladelphia.com/news/local/Adolf-Hitler-Sisters-Taken-fro...

Kommentit (0)

Vastauksesi