Onko roskalavalle heitetty tavara vapaasti otettavissa.

Onko roskalavalle heitetty tavara vapaasti otettavissa.

Onko roskalavalle heitetty tavara vapaasti otettavissa. Tämähän on käytäntö, mutta lain mukaan, saanko ottaa?

Vastaus

Hylätyn tavaran talteenotto, eli dyykkaaminen ei ole rikollista, vaan pikemminkin suositeltavaa toimintaa. Dyykkari säästää rahaa ja luontoa.
http://oppiminen.yle.fi/city_dyykkari_saastaa_rahaa_ja_luontoa
Ylikomisario Ari Taipale Helsingin keskustan poliisipiiristä sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa, että roskikseen heitetty tavara on hylätty, joten sen talteen ottaminen ei ole varastamista. Lukolliseen roskakatokseen ei saa murtautua. Se katsotaan vahingonteoksi.
Siirtolavojen suhteen tulisi olla tarkempi. Lavan käyttäjältä pitäisi kysyä onko lavan sisältöä tarkoitus vielä hyödyntää jotenkin.
http://www.demari.fi/Article.jsp?article=5340&category=12&main=12

Romun hyödyntäminen tarkoittaa yleensä metalliromun kierrättämistä kunnan jätteenkäsittelylaitoksessa. Metallin uudelleensulatus kuluttaa kuitenkin melkoisesti yhteistä energiaa, joten järkevämpää on tavaran uusiokäyttö sellaisenaan.
http://oppiminen.yle.fi/city_dyykkari_saastaa_rahaa_ja_luontoa
Paras roskislöytö:
http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic.php?t=18768&postdays=0&postorder...

Kuten totesit, roskalavojen penkominen on yhä yleisempää ja julkisestikin hyväksyttyä toimintaa. Ylikomisario ei ole törmännyt dyykkareista tehtyihin rikosilmoituksiin.

Yhä useampi suomalainen löytää roskiksista myös ravintonsa. Kannustimet ”roskaruokailuun” ovat monilla eettiset sekä yleishyödylliset. Valitettavan monelle ravinnon dyykkaus on kuitenkin pakon sanelemaa.

http://www.dyykkarit.net/phpBB2/
http://www2.turku.diak.fi/reportaasit/b6652/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi