Onko Ranuan Simojärvellä valaistuja veneilyn turvalaitteita?

Onko Ranuan Simojärvellä valaistuja veneilyn turvalaitteita?

Olin muutaman kerran lapsuudessani isäni ja setäni kanssa kalareissulla Ranuan Simojärvellä Etelä-Lapissa, ja sellainen vähän hatara muistikuva on jäänyt sieltä, että siellä olisi ollut joitakin valaistuja veneilijöille tarkoitettuja turvalaitteita, joita harvemmin Lapin vesillä näkee. Muistelen, että siinä jossain saaressa olisi ollut joku kirkasta valoa vilkuttava vilkkuvalo, ja jossain kohti olisi ollut myös erivärisiä valoja, vihreää ja punaista vilkuttanut turvalaite, eli vähän niin kuin sektoriloisto. Onko siis Simojärvellä ollut, tai edelleenkin käytössä tällaisia valaistuja turvalaitteita?

Vastaus

Simojärvi on kohtalaisen iso, wikipedian mukaan pinta-alaltaan Suomen 50. suurin järvi. Simojärvelle onkin tehty väyläselvitykset. Väylämerkit ja reimarit on asetettu järvelle. Traficomin julkaisemassa Suomen sisävesien loistoluettelossa ei Simojärvelle kuitenkaan mainita sijoitetun loistoja, jos luetteloa oikein tulkitsen. 

Väyläviraston sivuilla on loistojen haku, jolla loistoja voi etsiä myös alueen mukaan. Tätäkään kautta ei löydy tietoa Simojärven loistoista. 

Kommentit (0)

Vastauksesi