Onko pitkän tukan hoito hankalaa, ja kannattaako edes pitää pitkää tukkaa?

Onko pitkän tukan hoito hankalaa, ja kannattaako edes pitää pitkää tukkaa?

Onko pitkän tukan hoito hankalaa, ja kannattaako edes pitää pitkää tukkaa? Kuinka monella miehellä on pitkä tukka?

Vastaus

Sekä pitkien että lyhyiden hiusten hoito on helppoa, jos kampaus on pese ja pidä -mallia. Sen sijaan esimerkiksi permanentattu pitkä tukka voi teettää töitä.

Olen seurannut kahden pitkähiuksisen ystävättäreni elämää. Toisella on lapsesta saakka ollut vyötärölle ulottuva palmikko. Pesu hoitoaineineen ei vie paljon aikaa. Nopein näkemäni suoritus kesti television mainostauon verran. Silloin tällöin hän käyttää hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Kampaajana toimii aviomies, joka leikkaa joskus latvoista kymmenen senttiä pois.

Nuorempi ystävätär kasvatti työttömäksi jäätyään pitkät hiukset, jotka ulottuvat lapojen puoliväliin. Hän valittaa kampaajalla käynnin olevan aivan liian kallista. Nykyisin latvojen siistimisen hoitaa toinen ystävätär, joka on tottunut leikkaamaan hevosensa häntää. Arkikampaukseen eli suoriin, auki pidettäviin hiuksiin riittää muotovaahto tai muu tyveä kohottava aine.

Pitkät, sileät ja aina juuri pestyn näköiset hiukset ovat tyylikkäät. Jos ei voi pitää tukkaa auki esimerkiksi työssä, poninhäntä tai palmikko syntyy nopeasti.

Miesten pitkistä hiuksista ei ole taidettu tehdä tilastoa. Jos asiaa tarkastellaan vuosikymmenien näkökulmasta, nykyisin eletään pääsääntöisesti lyhyiden hiusten kautta. Aina on tietenkin niitä, joiden tukan pituuteen muotivirtaukset eivät vaikuta.

Kommentit (0)

Vastauksesi