Onko pikku kakkosen "varokaa heikkoa jäätä" animaatiosta olemassa eri...

Onko pikku kakkosen "varokaa heikkoa jäätä" animaatiosta olemassa eri...

Hei! Onko pikku kakkosen "varokaa heikkoa jäätä" animaatiosta olemassa eri versioita? Asiasta on käyty pidempään keskustelua ja toinen osapuoli on sitä mieltä että ennen animaation äänet olivat erilaiset. Onkohan siihen tehty uudet äänet jossain vaiheessa?

Vastaus

Terve!

Koska Internetissä on monenlaista tarinaa ja mielipidettä asiasta, eikä varmaa tietoa tunnu mistään löytyvän, kysyin asiaa suoraan Pikku kakkosen tuottajalta, Jukka Nurmiselta. Hän kertoi seuraavaa:

"Jäävaroituksesta on todella olemassa kaksi versiota: Ensimmäinen Camilla Mickwitzin piirrosanimaatio otettiin käyttöön 4.4.1986. Tämä versio oli kuvattu filmille ja kymmenen vuoden jälkeen materiaali alkoi olla kovin käytetyn näköistä. Kuva värisi ja ääni oli tukkoinen. Tämän version säveltäjänä toimi Lucjan Czaplicki ja kestoltaan se oli 3'37". Tätä pidempää versiota käytettiin myös lopputunnuksena siten, että viimeisen järvikuvan päälle ajettiin kulloinkin ajankohtainen tekijä planssi. Kun animaatiota lähdettiin kunnostamaan annettiin äänityöt Jukka Siikavireen tehtäväksi. Hän sävelsi uuden pohjan sekä äänitti samalla uudet tehosteet. Näin nallenkin ääni muuttui hieman. Kuvaa käsiteltiin digitaalisesti, värejä vahvistettiin ja rosoisuus poistettiin. Myös loppua lyhennettiin, koska tarvetta pohjakuvaan tekijäplanssin vuoksi ei enää ollut. Eli niin sanottu pysäytetty kuva leikattiin pois. Uuden version kesto on 3'04" ja tämä versio otettiin käyttöön 18.11.1996. Jonkin aikaa vielä ajettiin kestopolitiikasta riippuen sekä vanhaa että uutta versiota. Lähetystietojen perusteella vanha versio esitettiin viimeisen kerran 28.1.1998."

Tätä tyhjentävämpää vastausta tuskin voi kukaan toivoa!

Kommentit (0)

Vastauksesi