Onko olut missään mielessä terveellinen juoma?

Onko olut missään mielessä terveellinen juoma?

Vastaus

Olut, kohtuullisesti käytettynä, on hyväksi terveydelle. Tutkijoitten mukaan se mm. suojelee elimistöä helikobakteerilta sekä vähentää sydänkohtauksen, munuaiskivien, osteoporoosin, dementian ja kakkostyypin diabeteksen riskiä. Se myös auttaa alentamaan kolesterolia. Oluen hyvät vaikutukset johtuvat sen sisältämistä vitamiineista (B-vitamiinit) ja hivenaineista (pii), kuidusta sekä polyfenoleista.  Hyvät vaikutukset kuitenkin karisevat, jos olutta juodaan runsain määrin.

Väite, että olut on syypää ns. olutmahaan, on osoitettu vääräksi. Vuonna 2013 ilmestyneessä kirjassaan Olutdieetti, eli Kuinka sain kiloni kuriin ohrapirtelöllä Jens Bujar kertoo laihtuneensa 10 kiloa viidessä kuukaudessa ilman että hänen tarvitsi luopua suosikkijuomastaan.

Kommentit (1)
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=902 Vitamiinit? Alkoholiongelmaiset tuttavani aina... http://www.fineli.fi/food.php?foodid=902 Vitamiinit? Alkoholiongelmaiset tuttavani aina mainitsevat B-vitamiinista, jota olut sisältää. Ehkä huomiottani on jäänyt jotakin oleellista, koska jättäisin kuitenkin B-vitamiinin mainitsematta oluen hyvinä puolina. 100 g olutta sisältää: riboflaviini (B2) 0,02 mg (saantisuositus 1,7 mg/vrk) Tiamiini (B1) 0,01 mg (saantisuositus 1,3 mg... 1,5 mg/vrk) Pyridoksiini vitameerit (B6-vitamiini) 0,02 mg (saantisuositus 1,6 mg/vrk) Niasiini (B3) 0,3 mg (saantisuositus 20 mg/vrk (lähde: wikipedia)) PS. Olut sisältää myös PROTEIINIA gramman per pullo (0,33 l)!
8.8.2013 08:12 ETUNIMI SUKUNIMI 401

Vastauksesi