Onko olemassa töitä, joissa ei tarvitse lainkaan matikkaa?

Onko olemassa töitä, joissa ei tarvitse lainkaan matikkaa?

2 vastausta

Voi olla yksittäisiä työtehtäviä, joissa matematiikaa ei tarvita, mutta toimiminen teknistyvässä yhteiskunnassa edellyttää kuitenkin yhä enemmän ja enemmän matemaattisia taitoja. Kaikki tutkimuksetkin viittaavat siihen, että yhteiskunta on ikään kuin matematisoitumassa. Matematiikkaa on kaikkialla, vaikka se ei aina ole perinteisessä mielessä näkyvillä.

Kommentit (0)
29.09.201823:25
1126
16

Onhan noita, jos olet palkkatöissä etkä yrittäjänä: siivooja, hieroja, kampaaja, pappi, sotilas, radio/tv-juontaja, ammattiurheilija (ei kaikki lajit), näyttelijä, lakaisukoneen kuljettaja, poliisi, vartija, järjestysmies, autonpesijä, ...

Tietysti, jos matematiikaksi katsotaan jo se, että osaa aamulla lähteä ajoissa töihin, niin sitten ei varmaan sellaisia töitä kauheasti ole.

Kommentit (1)
Aika monessa mainitsemistasikin ammateissa tarvii matematiikkaa muodossa tai toisessa. Sii... Aika monessa mainitsemistasikin ammateissa tarvii matematiikkaa muodossa tai toisessa. Siivoojan täytyy osata laimentaa pesuaineita (eli hallita perusprosenttilaskua). Sotilaan puolestaan on joissain tehtävissä tarpeen osata laskea esimerkiksi tykin ampumasuuntia tai räjähdemääriä, vaikkakaan kaikki sotilaat eivät varmasti näitä taitoja tarvitse. Radiojuontajan tulisi ainakin osata erottaa prosenttiyksikkö prosentista ja miljoona miljardista, sekä suorittaa yksikkömuunnoksia. Valitettavasti aika moni heistä ei sitä osaa. Poliisin täytyy osata laskea esimerkiksi päiväsakkojen suuruus.
1.10.2018 11:35 Martti Syyskorpi 4775

Vastauksesi