Onko olemassa "tallelokeroa", johon voisi lähettää säilytettäväksi saamiaan...

Onko olemassa "tallelokeroa", johon voisi lähettää säilytettäväksi saamiaan...

Onko olemassa "tallelokeroa", johon voisi lähettää säilytettäväksi saamiaan tekstiviestejä, vaikkapa mahdollisia tulevia oikeustoimia varten? Vai miten niiden kanssas tulisi menetellä, kun haluaa, että ne olisivat vielä vuosien kuluttua nähtävissä, eikä puhelimen muistitila riitä niiden säilyttämiseen?

Vastaus

Tällaisia tallelokeroita on tosiaan olemassa, tosin niiden yhteensopivuus riippuu puhelimen valmistajasta sekä puhelimen käyttöjärjestelmästä.

Esimerkiksi Nokian Symbian -puhelimiin on ladattavissa Synble, jolla voi tallettaa kaikki puhelimen tekstiviestit Synblen omille cloud-servereille. Tämä kuitenkin vaatii puhelimelta internet-yhteyden. Nokian PC-suitella pitäisi olla myös mahdollista tallettaa tekstiviestit omalle koneelle.

http://techie-buzz.com/mobile-news/free-sync-backup-sms-tool-nokia-smart...

iPhonella tekstiviestien pitäisi automaattisesti tallentua tietokoneelle jokaisen synkronoinnin yhteydessa iTunesilla. Suoranaisesti samanlaista tallelokero-ohjelmaa kuin Nokian Symbian puhelimille ei kuitenkaan löytynyt.

Android-puhelimille on taas laajasti eri ohjelmia tekstiviestien tallentamiseen. Näistä esimerkiksi SMS Backup +, jolla voi tallentaa viestit omalle Gmail-tilille.

https://market.android.com/details?id=com.zegoggles.smssync&hl=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi