Onko olemassa sellaista televisiota jonka tekstin kokoa voisi suurentaa?

Onko olemassa sellaista televisiota jonka tekstin kokoa voisi suurentaa?

Toinen kysymys: Onko olemassa televisiota jossa voisi säätää äänen niin että se tulisi aina samalla voimakkuudella, huutavista mainoksista huolimatta.

2 vastausta

Vastaaja ei löytänyt oman televisionsa valikoista tekstin koon säätömahdollisuutta. Toisaalta esimerkiksi tämän vastaanottimen teknisissä tiedoissa mainitaan tekstityksen suurennus:                          https://www.philips.fi/c-p/28PW6408_01/28-tuumaa/tekniset-tiedot

Googlailemallakaan ei selvinnyt mitään varmaa tekstitysasetusten suhteen. Miten on, tietävätkö lukijamme tarkemmin? Onkohan joku teistä onnistunut suurentamaan fonttia?

Erityisesti näkövammaisille on Ylen puolesta tarjolla kaikilla kanavilla äänitekstitys-vaihtoehto. Koneääni lukee automaattisesti kuvaruudulla näkyvän tekstityksen. Kun digitelevision tai digiboksin asetukset-valikosta valitsee ensisijaiseksi äänikieleksi hollannin, koneääni lukee automaattisesti ruudulla näkyvän tekstin.

Tuosta piinaavasta mainosten äänenvoimakkuudesta emme taida helposti päästä eroon. Niiden äänentaso kompressoidaan kuulostamaan voimakkaalta. Ohjelmien äänitasot säädetään huippuarvojen perusteella. Mainokset tulevat siis käytännössä yhtä kovaa kuin edeltävän ohjelman kovimmat äänet. Alimman lähdelinkin jutussa MTV3:n tekninen johtaja arvelee, että ongelman voisi ratkaista se, että tv:n äänen tasoa ruvettaisiin tarkkailemaan toisenlaisella menetelmällä, subjektiivisilla äänenvoimakkuusmittareilla. Jutun kommenteissa joku mainitsee painavansa kaukosäätimen mykistysnappia aina mainosten aikana.

 

Kommentit (0)
14.09.201723:17
7189
75

Haloo! Onhan ollut ja kai vieläkin on telkkareita joissa on mahdollisuus kaivaa asetuksista tms. millä nimellä missäkin toosassa on, säätö jolla kaikki ääni tulee aina enintään samalla voimakkuudella, joissakin Automatic Volume Level, siis AVL. tai Automatic Level Control, siis ALC jne. Lue käyttöohje, yleensäkin se kannattaa. 

Kommentit (0)

Vastauksesi