Onko normaalia jos 13-vuotias leikkii vielä legoilla?

Onko normaalia jos 13-vuotias leikkii vielä legoilla?

Olen 13-vuotias tyttö ja täytän syksyllä 14 vuotta. Tykkään vieläkin leikkiä legoilla silloin tällöin. Onko se aivan kamalaa jos näin iso vielä leikkii legoilla vai pitäisikö minun jo aikuistua ja antaa legot pois vaikka pikkuserkuille?

4 vastausta

Legoilla rakenteluhan on mitä hyödyllisintä puuhaa, sillä se kehittää esimerkiksi avaruudellista hahmotuskykyä, joten miksi suotta lopettaa hyvää harrastusta vuosien karttuessa. Ei olekaan mitenkään erikoista, että nimenomaan aikuiset ihmiset keräilevät legoja: onhan heillä yleensä enemmän rahaa niihin käytettäväksi kuin lapsilla. Lego-piireissä aikuiset legofanit tunnetaan nimellä AFOL (adult fan of Lego). Alempana hieman esimerkkejä aikuisten legofanien maailmasta sekä suomalaisten legoharrastajien keskusteluryhmä.

Kommentit (0)
25.04.201311:24
23892
102

olen 52-vuotias poika ja tykkään vieläkin leikkiä legoilla silloin tällöin. itse asiassa olen koko ikäni tykännyt kaikista leikeistä; kieltämättä 13-14-vuotiaana hieman häpesin sitä, että tykkäsin leikkiä pehmoleluilla, mutta en sitten onneksi antanut sen (eli kavereiden pilkan pelon) häiritä. kun lapseni oli pieni, leikin hänen ja kaikken muidenkin lasten kanssa joka päivä hiekkalaatikolla, kun äidit vain istuskelivat elämään kyllästyneen näköisenä penkillä. älä anna leikkimielen kadota, äläkä anna legoja pois niin lupaan, ettet kadu!

Kommentit (0)
28.04.201303:44
2313
76

Hei 13-vuotias! Älä anna pois Legojasi! Leiki niillä ja osta lisää palikoita, jos on mahdollista.

 Olen nyt 50-vuotias akka.  Kun olin pieni, meillä ei köyhinä ollut varaa ostaa legoja.Tuttavaperheessä legoja oli ja voi että! MIKÄÄN ei kiehtonut niin paljon kuin nuo ihmeelliset palikat, joilla sai aikaan vaikka mitä!. Suorastaan itketti kun piti lähteä kotiin ja täytyi jättää nuo merkilliset muovikapineet. (( Varhaisella -70 luvulla oli saatavilla peruspalikoita, ei höpöjä tähtiensota-merirosvo-valmiiksikeksittyjäleikki-hahmoja)

 Kasvoin isommaksi ja opiskelin artesaaniksi. Rahasta teki tiukkaa mutta sain kuin sainkin ostettua kaksi (2) pakkausta peruslegoja. Olin niistä ylpeä ja onnellinen,sisaren penskat eivät saaneet edes  katsoa....saati hipaista. Vihdoinkin saamani kallisarvoiset legot olivat nyt MINUN hallussani...

Mainittakoon nyt vielä, että tavatessani muutama vuotta sitten nykyisen aviomieheni, rakennusmestari ammatiltaan,esittelin hänelle legopakkaukseni.

"Leeeegoja! Tänne mulle heti kaikki palikat...minä teen nyt talon...nyt auton., missä se pyöräpalikka on ...ikkuna...."

 Sinä kysyjä 13-vuotias, legoissa ei ole muuta ongelmaa, kun se, että joudut ostamaan niitä lisää, kun saat poikaystävän!

 Hyvää kevättä sinulle!

Kommentit (0)
25.04.201312:27
9469
73

Legoja käytetään, paitsi leluina, myös monenlaisten teknisten ratkaisujen ensitestaamiseen, koska Legot ovat usein nopein ja halvin tapa toteuttaa jokin mekaaninen rakenne. Jos siis tekniikka, arkkitehtuuri tms. kiinnostaa, voi olla että tarvitset Legojasi vielä pitkään ;-)  

Juuri nyt olet varmaan siinä iässä, että kaverisi saattavat vähän harrastustasi pilkata, mutta se menee ohi.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi