Onko normaalia, että samanikäiset lapset harrastavat seksiä keskenään...

Onko normaalia, että samanikäiset lapset harrastavat seksiä keskenään...

Onko normaalia, että samanikäiset lapset harrastavat seksiä keskenään nuorempana ja kuitenkin kasvavat heteroiksi? Vai tarkoittaako samanikäisten seksuaaliset harjoitukset aina molempien homo- tai biseksuaalisuutta? Kokevatko kaikki seksuaalisia kokemuksia lapsena?

Vastaus

Et kysymyksessäsi tarkentanut ikähaarukkaa, joten käsittelen asiaa teini-ikään saakka.

Mutta kaikkein ensimmäisenä: Voisiko joku määritellä sen mikä on normaalia? Eli normaaliuden käsite on hyvin suhteellinen. Ainoa asia, josta olen varma, on se, että lapset ovat uteliaita!

Ensimmäiseksi: On yleistä, että lapset leikkivät seksileikkejä niin samaa kuin vastakkaista sukupuolta olevien lasten kanssa. Se on osa lapsen seksuaalista kehitystä, eikä sillä ole mitään tekemistä homoseksuaalisuuden kanssa.

Lapsi tiedostaa sukupuolensa 1 - 2 vuoden iässä, ja 3 - 6 vuotiaasta hän pystyy saamaan mielihyvää sukupuolielintensä koskettelusta. Asian arkaluonteisuuden vuoksi lasten seksuaalisuutta on hyvin vaikea tutkia, mutta tämän perusteella voisi olettaa, että ainakin jonkinlaisia kokemuksia olisi lähes jokaisella lapsella.

Nuorten lasten seksileikit, esimerkiksi lääkärileikit, ovat täysin harmittomia ja perustuvat uteliaisuuteen. Tutkimusten mukaan noin kolmasosa lapsista osallistuu leikkiin, jossa tutkitaan toisten sukupuolielimiä. Tässä vaiheessa lapsuutta lapsille on aivan yhdentekevää, mitä sukupuolta kaveri on.

Ala-asteiässä lapset vetäytyvät omaa sukupuoltaan oleviin ryhmiin. Pojat ja tytöt samaistuvat omaan sukupuoleensa ja ottavat etäisyyttä vastakkaiseen sukupuoleen. Varmasti muistat omastakin lapsuudesta kommentteja tyylin "Tytöt ovat tyhmiä! tai "Yök! Poikia!".

Sekä pojilla että tytöillä on seksuaalisia leikkejä samaa sukupuolta olevien tovereiden kanssa. Erityisesti juuri ennen murrosikää ja sen alkaessa ne ovat yleisiä. Pojat voivat onanoida kaksin tai ryhmässä, tytöt hyväilevät toisiaan tai lapset voivat nuoleskella toisiaan. Joskus voi esiiintyä valtapelejä ja hyväksikäyttöä, mutta tavallisesti leikit ovat molemminpuolisia. Tämä ei merkitse sitä, että lapsi olisi homoseksuaalinen. Leikki on vain lapsen nautinnon ilmentymä. Usein kyse on uteliaisuudesta oman ruumiin suhteen ja oman seksuaalisen minäkuvan muotoutumisesta.

Ennen murrosikää ei voida puhua yksilön seksuaalisesta taipumuksesta, sillä lapsilla seksuaaliset teot eivät kytkeydy tiedostettuihin tunteisiin. Homoseksuaaliset teot eivät siis vaikuta yksilön kehitykseen. Mutta vaikka tytöstä tai pojasta kasvaisikin homoseksuaali, niin olisiko se sitten niin kamalaa?

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lasten_seksuaalisuus
Kinnunen, Saara: Tytöt, pojat & seksi (Kirjapaja 2001)
Aigner & Centerwall: Lapset ja seksuaalisuus (Kirjayhtymä 1999)

Kommentit (0)

Vastauksesi