Onko netissä sellaista missä sais opetella soittamaan eri instrumentteja?

Onko netissä sellaista missä sais opetella soittamaan eri instrumentteja?

Vastaus

Movenet.fi -sivusto on hyvä tiedonlähde musiikin verkko-opetuksesta kiinnostuneille (kts. http://www.movenet.fi/). Sivuilta löytyy mm. linkejä lukuisille musiikinopetus sivuille, sekä paljon muuta tietoa musiikin verkko-opetuksesta ja musiikkikasvatusteknologiasta. Soitonopetus linkkejä löydät valitsemalla valikosta 'guidonet -linkit' kohdan 'opetus' ja sieltä kohdan 'soitonopetus'.

Kannattaa myös seurata erilaisilla musiikkiaiheisilla sivustoilla käytäviä keskusteluja. Esim. muusikoiden.net -sivustoilla voit keskustella muiden samasta instrumenttista ja musiikityylistä kiinnostuneiden soittajien kanssa (kts. http://muusikoiden.net/). Soittoharrastuksen kannalta voi olla hyödyllistä perehtyä myös musiikinteoriaan ja -historiaan. Tähän tarkoitukseen erinomaisia suomenkielisiä tiedonlähteitä ovat esimerkiksi Tampereen yliopiston ylläpitämä sivusto MUTE musiikin teoriaa netissä (kts. http://www.uta.fi/mute) sekä Sibelius akatemian ylläpitämillä sivusto MUHI musiikin historiaa netissä(kts. http://muhi.siba.fi/muhi).

Yllämainittujen lisäksi internetissä on tarjolla erittäin suurimäärä monenlaista musiikkiin liittyviä koulutusta ja opetusta. Näitä voit etsiä esimerkiksi Googlella (http://www.google.fi/) tai jollain muulla vastaavalla hakukoneella. Kokeile vaikka seuraavia hakusanoja 'online', 'music', 'lessons' ja oma soittimesi (esim. online music lessons guitar).

Kommentit (0)

Vastauksesi