Onko nämä kolikot arvokkaita?

Onko nämä kolikot arvokkaita?

mulla on kaksi kappaletta 2euron kolikota ja toinen on 2000 luvulta ja toinen on 2002. toisessa kolikossa on joku mies henkilö ja siinä sen vieressä on semmonen palkki jossa lukee "ESPANA". toisessa taas on puu ja rungon molemmin puolin on kirjaimet "R ja F" ja puun ympärillä lukee "LIBERTE, ENGALITE JA FRATERNITE".

2 vastausta

Olisikohan kyseessä Espanjan ja Ranskan kolikot? España tarkoittaa Espanjaa. Liberté, égalité, fraternité taas on Ranskan vallankumouksesta tunnetuksi tullut Ranskan tasavallan tunnuslause. Ranskankielisessä muodossaan "vapaus, tasa-arvo, veljeys".

Emme ole perehtyneet numismatiikkaan, joten suosittelen kysymään alan asiantuntijalta tai tutkimaan rahaluetteloita.

Helmet-kirjastosta löydät esim. kirjan Eurokerääjän aapinen: eurovaluuttamaiden kolikot ja setelit 1999-2012 arviohintoineen.

Alla näet linkin Helmet-verkkokirjaston tietoihin. Kirja on varattavissa kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla.

Kommentit (0)
24.08.201610:33
93107
63

Kaikkien euromaiden kolikoissa on samanlainen numeropuoli ja kansallinen toinen puoli. Eli nuo ovat ihan tavallisia ko. maiden kolikkoja, kuten meidän 2e kolikkomme. Kolikkojen leviäminen muihin maihin on hyvin yleistä.

Vuoden 2000 Espanjan 2e-kolikkoa on lyöty n. 2 miljoonaa kappaletta ja vuoden 2002 Ranskan 2e-kolikkoa n. miljoona kappaletta, joten harvinaisia ne eivät ole. Jos kolikot ovat olleet normaalisti kierrossa, veikkaisin molempien arvoksi 2e. Käyttämättömät (suoraan rahapajalta, uncirculated, UNC) kolikot voisivat olla n. 4e arvoisia, jos löydät ostajan. Välitysliikkeet myyvät niitä ulos tuolla hinnalla, joten eivät ostaessaan maksa niin paljoa, ehkä juuri ja juuri yli 2e.

Erikoiskolikot ovat sitten asia erikseen, niitä voit katsella alla olevista linkeistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi