Onko naisen pepunreiän nuoleminen terveydelle haitallista?

Onko naisen pepunreiän nuoleminen terveydelle haitallista?

Vastaus
19.02.201810:05
1958
53

Heippa, kiitos erinomaisesta kysymyksestäsi. Ihmisten peppureiät ovat samanlaisia, sukupuolesta riippumatta.

Peräaukon koskettelu ja hyväily käsin, suulla tai muuten on anaaliseksiä. Peräaukon ympärillä ja peräsuolessa on paljon bakteereita, siksi hygieniasta tulee pitää huolta. Ennen peräaukon hyväilyä kannattaa peräaukon seutu pestä huolellisesti. Suuseksisuojaa kannattaa käyttää peräaukon päällä suulla hyväillessä. Bakteereiden kulkeutuminen suuhun voi aiheuttaa esimerkiksi mahataudin. Myös A- ja B-hepatiittivirukset voivat tarttua tällä tavalla.

Kaikkiin seksuaalisiin tekoihin, myös peppureiän nuolemisen täytyy tapahtua osapuolten yhteisymmärryksellä, siten kuin yhdessä katsotaan parhaaksi. Nuollessa peräaukkoa voi käyttää suojana halkaistua kondomia, suuseksisuojaa tai muovikelmua ja käsiseksissä muovi- tai lateksihanskoja.

Kondomin käyttö on tärkeää, sillä myös anaaliseksissä voivat seksitaudit tarttua. Koska takamuksessa, toisin kuin peniksessä tai emättimessä, ei ole kehon omaa liukastetta, liukuvoiteen kanssa ei pidä pihtailla. Kondomin kanssa tulee käyttää vesi- tai silikonipohjaista liukkaria, sillä öljypohjaiset vaihtoehdot haurastuttavat kumia.

Jos reikää vaihdetaan peräaukosta emättimeen, tulee vaihtaa myös suojaa, sillä kakkosbakteereja ei pidä siirtää ykköseen. Seksileluja käytettäessä nekin pitää huolellisesti pestä jokaisen maisemanvaihdon välillä. Anaaliseksistä ei voi tulla raskaaksi.

Jos olet alle 20 vuotias, ja sinulla on kysymyksiä esimerkiksi seksistä, seksuaalisuudesta, ehkäisystä, tunteista, tervetuloa Nuorten Väestöliiton nettisivuille joissa on paljon tietoa, kuvia, videoita ja ilmaisia palveluita:
www.vaestoliitto.fi/nuoret

Jos olet poika, voit soittaa Poikien Puhelimeen, joka päivystää ma - pe kello 13–18 numerossa 0800 94 884. Puhelu on soittajalle maksuton ja soiton voi tehdä täysin anonyymisti.

Kommentit (0)

Vastauksesi