onko mitään muuta keinoa kun tuulettaminen millä saisi pois pyykinhuuhteluaoneen karmean hajun?

onko mitään muuta keinoa kun tuulettaminen millä saisi pois pyykinhuuhteluaoneen karmean hajun?

4 vastausta

Tuulettamisen ohella voisit pestä pyykit uudelleen. Alla on linkki aiheesta Marttojen sivuilla käytyyn  keskusteluun, jossa ehdotetaan mm. etikan ja ruokasoodan käyttöä. Toimivia keinoja löytyy toivottavasti myös lukijoiltamme.

Kommentit (0)
19.01.201721:14
28563
45

En ole kysyjä. 

Taloyhtiössämme on toisinaan joku jättänyt huuhteluaineen koneeseen, ja vaikka sitä yrittää rätillä tai sienellä kuivata pois, ei lähde kokonaan, vaan huuhtoutuu seuraavan koneellisen aikana pyykkien sekaan.

Toisinaan on joku naapureista kaatanut huuhteluaineen väärään lokeroon, ylläreitä riittää ja putsaamista. En ole päässyt selville, mistä em toiminta johtuu. Kaamea löyhkä on kuitenkin pyykeissä. Ikävää jos joutuu pesemään uudelleen ja maksamaan toisen koneellisen muuten puhtaista pyykeistä.

Karmea haju on kyllä monesti pesuaineissakin, joita myös saattaa löytää pesutuvan koneista milloin mistäkin. Useat pyykkärit käyttävät liikaa pesuaineita, jolloin kone saattaa sylkeä sen takaisin jauhelokeroon. Kiva putsata toisten jälkiä.

 

Kommentit (0)
20.01.201709:30
7316
17

Hei! Olen omassa korttelipesutuvassa skrivannut asukkaiden viestivihkoon jotta älkää nyt hyvät ihmiset turhaan käyttäkö mitään huuhteluaineita. Ne maksavat, ei mitään hyötyä vaan karmea lemu joka löyhkää kadun toiselle puolelle. Ja seuraavan pyykkärin, niinku minä, pyykkeihin jää vielä se kuvottava löyhkä. Samoin pesuaineet eivät hajusteita tarvitse, ilman pärjää hyvin (Mainos: Serto Ultra), hajuton). Ylimääräiset myrkyt aiheuttavat iho-, silmä- ja hiuspohjaoireita ja laukaisevat allergioita. Olen vedonnut asiassa nimenomaan lapsien vanhempiin. Eli tuuletuskin, joo, mutta parasta olisi luopua kokonaan niistä tököteistä kotona ja talopesulassa yhteisellä sopimuksella. 

Kommentit (1)
Hyvä idea, Eero. Taloyhtiössämme ei ole omaa pesutupaa, vaan paikalla on korttelipesut... Hyvä idea, Eero. Taloyhtiössämme ei ole omaa pesutupaa, vaan paikalla on korttelipesutupa, joka on noin 300 talouden käytettävissä. Hyvä homma, mutta ei ole oikein tapaa tavoittaa ihmisiä, ellei valita isännöitsijälle (!) tai rupea kirjoittelemaan irtolappuja seinille (?). Liiat aineet ovat haitallisia ekologisestikin. Tilannetta pahentaa se, että pesukoneet käyttävät nykyään niin vähän vettä, että ne käytännössä hierovat pyykkiä niukassa vedessä, Se kuluttaa vaatteita muutenkin, ja vaikeuttaa turhien aineitten pois huuhtelua. Lisävesi-juttua ei ole enää uudemmissa koneissa. Harmi. Omalla koneella voi ehkä yrittää kikkailla, en uskalla kokeilla talon koneilla, eikä ole järkevääkin, kun jokainen pesu maksaa erikseen. Etikkaa olen tosinaan käyttänyt huuhteluissa, mutta ei välttämättä auta.
20.1.2017 12:01 Lahja Kotka 28563
19.01.201717:09
5001
15

Miksi pitäisi käyttää mitään huuhteluainetta,eihän se tee vaatteista yhtään puhtaampia?

Kommentit (0)

Vastauksesi