Onko mitään mahdollisuutta löytää ihmistä joka on salannut tietonsa?

Onko mitään mahdollisuutta löytää ihmistä joka on salannut tietonsa?

Kyseessä ns.appeni.Mieheni on kuollut.Haluaisin tietää onko miestäni kohdeltu oikein mahdollisessa perinnönjaossa.Isä on maksanut aikanaan 1950-luvulla ruokkoja. Henkilön tiedot olivat osoiterekisterissä vaan salatut.Yksityisetsivä ei löytänyt häntä.Miten verotiedot?

2 vastausta

Me tuskin osaamme auttaa asiassa, jossa kadonneiden etsintään erikoistunut yksityisetsiväkään ei onnistunut. Jos uskot, että apellasi on verotettavia tuloja, voit yrittää etsiä verotietoja. Henkilöverotiedot ja kiinteistöverotiedot ovat julkisia. Uusimpia tietoja vuoteen 2009 asti pääsee katsomaan verovirastojen asiakaspäätteiltä virastojen aukioloaikoina, Tuloverotietoja voi hakea maakunnan, nimen ja syntymävuoden perusteella. Mikäli tarvitset vanhempia tietoja, niitä voi kysyä veroviraston virkailijalta tai numerosta 029 497 002. Muut verotiedot eivät ole julkisia. 

Jos appesi on elänyt ja mahdollisesti kuollut Helsingissä (vuoteen 1997 asti), voit yrittää etsiä kuolinilmoitusta tai muuta tietoa hänestä Helsingin sanomien arkistosta. https://www.hs.fi/aikakone/ -palvelun kautta voi etsiä Helsingin sanomien artikkeleita ja ilmoituksia aina vuoteen 1997 asti. Jos et  ole verkko-Hesarin tilaaja, voit käyttää palvelua kirjastossa. 

Jos epäilet, että appesi on tehnyt konkurssin (joutunut liiketoimintakieltoon), vaihtanut nimensä, saanut haasteen tai ostanut kiinteistöjä (lainhuudot), tietoja pitäisi löytyä Virallisesta lehdestä. Lehden täydelliset vuosikerrat ovat luettavissa ainakin Pasilan kirjastossa. Samasta paikasta voit etsiä myös vanhoja puhelinluetteloita, jos niiden osoitetiedot auttaisivat asiaa. 

Kommentit (0)
11.01.201813:06
38655
27

Valelakimiehenä sanoisin, että ei taida olla apua vaikka osoite ja appi löytyisikin. Ruokoista päätellen kyseessä on avioliiton ulkopuolinen lapsi. Hän voi periä isänsä vain jos isyys on tunnustettu lakituvassa. Pelkkä ruokkojen maksu ei riitä. Ja jos taas isyys on tunnustettu, niin lapsi on automaattisesti huomioitu perinnönjaossa, viranomaiset selvittävät kaikki perilliset. Kyseessä on aika lailla samanlainen tapaus kuin Kalle Päätalon aviottomalla lapsella.

Kenenkähän "mahdollisesta" perinnönjaosta tässä on kyse? Jos "ns.appi" yhä elää (kun kerran osoitetta etsitään), niin ei hänen perintöään vielä ole jaettu. Ja jos kyse on miehesi äidin perinnönjaosta, niin siinä lapsi on ollut mukana (ainakin lakiosalla) vaikkei isä olisi häntä tunnustanutkaan. Ja mikä on mahdollinen perinnönjako? Perunkirjoitus tapahtuu aina henkilön kuollessa, siinä ei ole mitään "mahdollista", vaan se tehdään aina 3kk kuluessa kuolemasta. Jos/kun perunkirjoitus on tehty, on miehesi (tai hänen perilliset, jos perunkirjoitus on tehty hänen kuolemansa jälkeen) saanut siitä ilmoituksen. Jos se on hukassa, sitä voi kysellä veroviranomaisilta.

Huomioi vielä, että jos kuolinpesästä jäi asunto, leski saa asua siinä kuolemaansa asti ja vasta sitten pesä jaetaan rintaperillisille. Katso tarkemmin viimeisestä linkistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi