Onko minun perimässäni isoisän isoisän isoisän geenejä?

Onko minun perimässäni isoisän isoisän isoisän geenejä?

2 vastausta
30.11.201619:25
68531
74

Kyllä on, noin 1.6% geeneistäsi on häneltä. Sait isältäsi 50% hänen geeneistään (ja äidiltä toiset 50%), hän sai 50% omalta isältään jne.

Kommentit (0)
30.11.201620:38
15527
61

Suurin osa geeneistä on samoja kaikilla ihmisillä, eli saamme sekä isältä että äidiltä samoja geenejä. Eroavia geenejä on hyvin vähän. Niinpä suurin osa geeneistä on samoja kuin isoisän isoisän isoisälläkin.

Jos tätä on vaikea käsittää, kannattaa ajatella elämän koko historiaa maapallolla. Meillä on yhteisiä geenejä ei vain ihmisten kesken, vaan myöskin nisäkkäiden kanssa, eikä vain nisäkkäiden vaan myös kalojen ja liskojen ja mustekalojen ja meduuseojen ja korallieläinten kanssa. Meillä on geenejä joita on myös kasveilla ja homeilla ja ameeboilla ja bakteereilla. Elämää on ollut maapallolla miljardeja vuosia, nisäkkäitä päälle sata miljoonaa vuotta. Ihmisiä on ollut vasta muutaman satatuhatta vuotta. Siinä ajassa ihmiset ovat erottuneet toisistaan hyvin vähän, verrattuna niihin geeneihin jotka me olemme perineet aikaisemmilta elämänmuodoilta. Ihmisen ja simpanssin erokin on vain reilut yksi prosentti geeneistä.

Jos siis minulla ja isoisän isoisän isoisällä olisi vain 1,6% geeneistä samoja, olisimme ihan eri lajia.

Kommentit (0)

Vastauksesi