Onko mies aina huonommassa asemassa parisuhdemarkkinoilla?

Onko mies aina huonommassa asemassa parisuhdemarkkinoilla?

Usein kun puhutaan miehen ja naisen asemista parisuhdemarkkinoilla, niin monesti sanotaan, että nainen saa aina miehen, mutta mies joutuu tekemään huomattavasti enemmän töitä löytääkseen naisen, ja jotkut miehet eivät yrittämisestä huolimatta löydä oikeastaan koskaan. Omienkin kokemusten perusteella näin voisi olla kun nainenhan jos on vähänkään siedettävän näköinen niin saa paljon huomiota miehiltä, esim. julkaistessaan kuvan itsestään somessa, kun taas mies ei niinkään jos ei sitten ole erityisen komea. Myös nettideiteistä olen kuullut, että naiset saavat paljon viestejä, kun taas miehen viestilaatikko usein kumisee tyhjyyttään. Tähänkin syynä ehkä se aikansa elänyt käsite, että miehen on tehtävä aina aloite. Näin siis naisilla olisi aina varaa valita. Mutta onko asiasta tehty laajempaa tutkimusta, vai perustuuko kaikki ihan yksilökokemuksiin joista ei laajempaa yleistystä voi tehdä. Eli onko asiaa siis laajemmin tutkittu, että onko mies aina parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemassa, ja jää näin ollen herkemmin ikisinkuksi, vai kaikki hyvin yksilöllistä?

2 vastausta

Suomen "parisuhdemarkkinoiden" ongelma koskee uutisten mukaan kouluttamattomia miehiä ja koulutettuja naisia. Tutkimusprofessori Osmo Kontulan mukaan puolet keski-ikäisistä kouluttamattomista miehistä on vailla partneria, mutta samanikäiset koulutetut naiset eivät halua kouluttamatonta miestä. Lisäksi koulutetut naiset asuvat kaupungeissa, kun taas kouluttamattomat miehet asuvat maaseudulla.

Miksi mies olisi "huonommassa asemassa"? Yhtä hyvin yksinäisyys koskee naisia, jotka eivät löydä mieleistään kumppania tai tahdo tyytyä kehen tahansa, joka vaatii naiselta ensisijaisesti hyvää ulkonäköä.

MTV:n haastattelema kasvatustieteen tohtori Tuula Pukkala vahvistaa, että useiden amerikkalaistutkimusten perusteella voi sanoa, että ihmiset hakeutuvat usein samankaltaistensa lähelle ja etsivät yhteisiä tekijöitä.

- Ei se aina niin ole, että miehet eivät kelpaisi. Naisilla on nykyään oma tahto, he ovat vaativampia ja esimerkiksi haluavat opiskella pidempään, eivätkä ehkä halua perustaa perhettä samaan aikaan kuin miehet, Pukkala sanoo.

Mielestäni kysymys on myös asennoitumisesta omaan ikisinkkuuteen. Miksi olisi edes välttämätöntä koskaan löytää sitä oikeaa? Voihan ihminen olla tyytyväinen yksineläjä!

Väestöliiton sivulta löydät tietoa parisuhteista ja perhepolitiikasta.

 

 

Kommentit (0)
21.06.201616:58
173
58

Jos nainen etsii parisuhdetta ja miehet on hänestä kiinnostuneita mutta kiinnostuneet miehet ei kelpaa naiselle niin silloinhan miehet ei naiselle kelpaa?

 

Jos nainen valittaa sitä että ei löydä parisuhdetta mutta ei kelpaa vaikka useampi mies olisi hänestä kiinnostunut niin hän on nirso.

 

Ei parisuhde ole mikään auton osto johon voi laittaa ominaisuuksia ja sitten laittaa minimivaatimuksia mitkä miehen pitää täyttää.

 

Ei tuollaisella ole rakkauden kanssa mitään tekemistä.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi