Onko merisuola terveellisempää kuin vuorisuola?

Onko merisuola terveellisempää kuin vuorisuola?

Tai onko ylipäätään mikään suola toistaan terveellisempää?

Toisin sanoen: voiko mikään suola olla ns. "sitä terveellistä suolaa", kuten mm. Pan-suolasta tai mineraalisuoloista aikoinaan puhuttiin?

Voiko minkääntyyppisessä suolassa olla vähemmän suolan haitta-aineita verrattuna johonkin toiseen suolaan vain sen takia, että kyseiseen suolavalmisteeseen on lisätty joitain yleisesti hyväksi todettuja aineita?

Toisin sanoen: Voivatko jotkin suolavalmisteeseen lisätyt ravintoaineet tms. poistaa suolan perustavanlaatuiset haittaa aiheuttavat tekijät?

Vai laimenevatko suolan aiheuttamat haitat näiden uusien aineiden ansiosta radikaalisti kaikissa tuotteissa, jotka markkinoivat itseään "terveellisinä" tai "trendikkäinä", kuten esimerkiksi ruususuolat, sormisuolat, gourmet-suolat ja ylipäätään kaikki nykyajan ns. "erikoissuolat"?

Entä miten käy näiden suolojen ns. "suolanmaun" - laimeneeko se, vesittyykö se; sekoittuuko se muihin, ulkopuolisiin makuihin tms.?

Mutta ydinkysymykseni joka tapauksessa on: Mitä eroa on merisuolalla ja vuorisuolalla?

Vastaus
20.03.201314:21
2929
122

Emme löytäneet aiheesta tieteellistä tutkimusta, mutta löysimme taulokon, jossa vertaillaan merisuolan ja vuorisuolan kemiallisia pitoisuuksia. Artikkelissa kerrotaan myös miten ne eroavat toisistaan. Mitään selkeää lopputulosta mainittujen suolojen terveydellisistä eroista emme löytäneet. Tulokset vaihtelevat valmistajien myyjien mukaisesti. Muutenkin terveysvertailuissa kannattaa kiinnittää enemmän huomiota kokonaisruokavalioon kuin yksittäisten mausteiden ominaisuuksiiin ja vaikutuksiin. Artikkeli löytyy osoitteesta: http://www.terveydenjuuri.fi/?p=734

Kommentit (0)

Vastauksesi