Onko mahdollista siirtää Metsäliiton teollisuus Oy:n paperisia osakkeita arvo-osuustilille?

Onko mahdollista siirtää Metsäliiton teollisuus Oy:n paperisia osakkeita arvo-osuustilille?

2 vastausta

Metsäliiton teollisuus fuusioitui vuonna 1987 G.A. Serlachiuksen kanssa Metsä-Serla Oy:ksi. Vuodesta 2001 yhtiön nimi oli M-Real Oyj ja vuodesta 2012 Metsä Board Oyj.

Vuonna 2006 säädettiin kymmenen vuoden määräajasta, jonka aikana paperiset pörssiosakekirjat tulisi siirtää sähköiseen arvo-osuusjärjestelmään. Tämä koskee vain arvo-osuusjärjestelmään liittyneiden osakeyhtiöiden osakkeita, ei esimerkiksi asunto-osakkeita. Suomessa on pienomistajilla vielä paljon osakkeita paperimuodossa, mahdollisesti jopa satojen miljoonien eurojen arvosta. Joissakin tapauksessa lunastusaika on jo syksyllä kulunut umpeen, mutta kannattaa selvittää, onko siirto sähköiselle arvo-osuustilille vielä mahdollista. Voisit omasta pankistasi tai muulta arvopaperien säilyttäjältä kysellä neuvoa. Myös itse yhtiöstä (Metsä Board Oyj), voisi ehkä saada tietoa, onko osake vielä siirrettävissä arvo-osuustilelle ja missä pankissa vaihto tapahtuisi.

Paperisten osakekirjojen osalta määräaika arvo-osuusjärjestelmään siirtymisessä on ollut pitkä. Erityistä huomiota asia sai mediassa, kun finanssiyhtiö Sampo kertoi lähettäneensä arvo-osuusjärjestelmän ulkopuolelle jääneistä osakkeista kirjeitse ilmoituksia omistajille. Tämän aamun uutisoinnissa heräteltiin myös asunto-osakeyhtiöitä tarkistamaan, kuuluisiko yhtiön omistuksiin paperisia Sampo-osakkeita. 

 

Kommentit (0)
30.03.201821:21
168
108

Ensimmäinen linkki on muuttunut:
https://www.porssitieto.fi/lakanneeta.html#mlteoll

Kommentit (0)

Vastauksesi