Onko mahdollista laukaista kaupassa hälytys, jos kulkee kassan läpi laukussa toisen kaupan tuote?

Onko mahdollista laukaista kaupassa hälytys, jos kulkee kassan läpi laukussa toisen kaupan tuote?

4 vastausta

Näin voi käydä ainoastaan, jos edellisen kaupan myyjä ei ole poistanut tavarasta hälytintä.

Kommentit (2)
Joskus kassissa voi olla jotain muutakin mikä laukaiseen hälytyksen vaikkei pitäisi. Ol... Joskus kassissa voi olla jotain muutakin mikä laukaiseen hälytyksen vaikkei pitäisi. Olen mm. katsonut vierestä kiusallista selvittelyä, jonka syyksi paljastui sähköisen lukon avainläpyskä.
7.1.2020 15:18 Telttu Ella 18926
Myös samalla reissulla sähköliikkeestä ostettu kiepille kierretty sähköjohto on josk... Myös samalla reissulla sähköliikkeestä ostettu kiepille kierretty sähköjohto on joskus aiheuttanut hälytyksen. Aika äkkiä näiden virheellisten hälytysten syy yleensä selviää.
7.1.2020 23:36 Leo Salminen 4440
07.01.202014:11
2488
13

Osassa tuotteita on hälyttimet, joita ei poisteta. Ne ohittavat hälytinportin kassahihnan kautta. Näissä tuotteissa on sellainen pakkaus, että niiden kanssa kukaan ei lähde uudestaan kauppaan (esim. pihvilihapaketti)

Tai sitten tuotteen hälytin deaktivoituu kassahinalla/kassalla. Näin olisi pitänyt käydä sille huulipunalle, joka oli ostettu Kouvolan keskustan liikkeestä, mutta se laukaisi Kouvolan Prisman hälyttimen. Vartija tutki tapaustamme takahuoneessa  ja totesi näin vain joskus käyvän kun laitteiden "säädöt ei ole ihan kohdallaan"

Kommentit (3)
Entäs jos pihvilihan ostaja nuistaakin, että ai, pippuri unohtui ja menee takaisin kaupp... Entäs jos pihvilihan ostaja nuistaakin, että ai, pippuri unohtui ja menee takaisin kauppaan? Tai menee tarjouspihvit kaupasta A ostettuaan kauppaan B hakemaan tarjouksessa olevan kahvipaketin?
7.1.2020 16:05 Lahja Kotka 27913
Kuittien vastaanottaminen kassan niitä tarjotessa on hyvä tehdä. Tällöin on helppo to... Kuittien vastaanottaminen kassan niitä tarjotessa on hyvä tehdä. Tällöin on helppo todistaa että tuote on oma eikä varastettu :)
8.1.2020 09:24 Kaija T 16937
Niinpä. Kuiteilla selviää monesta tiukasta tilanteesta. Tuntuu toisaalta hiukan naure... Niinpä. Kuiteilla selviää monesta tiukasta tilanteesta. Tuntuu toisaalta hiukan naurettavalta, että kun menen kirjakauppaan ennen kuin ennätän kirjastoon palauttamaan sieltä monta viikkoa sitten lainatut kirjat, kirjakaupassa soi ämyri tullen mennen, vaikka lainaukset oli viety hälynpoiston läpi ennen kirjastosta ulosviemistä. Mutta myymälävarkauksien aiheuttama menetys ei ole mitenkään naurun asia kenellekään kauppiaalle eikä aineistovarkauksien määrä millekään kirjastolle. Kirjastokonsortioiden kasvu aiheuttaa vielä monta hankalaa tilannetta, kun siihen osallistuvien kirjastojen tekniset normit ja käytännön työtavat eivät välttämättä olekaan yhtenäiset emokirjastojen kanssa. Mites se olikaan, maailmassa on paljon ihmeitä...
8.1.2020 10:12 Lahja Kotka 27913
07.01.202016:04
27913
12

On mahdollista laukaista hälytys, vaikka ei asiantuntijoiden vakuutuksen mukaan ole mitään, joka voisi niin tehdä?

Sain takavuosina uuden Danske Bankin debit-kortin. Menin seuraavana päivänä Kupittaan Citymarketiin. Lompsani hälytti ulos tullessa kassalla. Kassa oli nuori ja nopeaälyinen, oli huomannut, että hälyn aiheutti nimenomaan lompsan liikahdus tietyssä kohdassa, joten en joutunut selittelyyn.

Menin Danske Bankin Hansakorttelin  konttoriin kysymään asiaa. Selitin, että lompsassani ei ole mitään muuta "uutta" ja aikaisemmista käynneistä poikkeavaa esinettä kuin heidän pankkikorttinsa, ja tiliin kuuluva muovinen tunnuslukukortti. Ehkä joku jonkun kaupan kuitti tai joku kolikko enemmän tai vähemmän. ...He sanoivat, että ei ole mahdollista, että kumpikaan hälyttää. Tunnuslukukortissa ei ole mitään metallista tms. eikä pankkikortti voi hälyttää. 

Seuraavana päivänä menin Hansan Akateemiseen kirjakauppaan. Häly tuli jo mennessäni sisään. Myyjät suhtautuivat asiaan huumorilla, totesivat, että jos hälytän ulos mennessäni, niin he tietävät, kenestä on kysymys. Lompsaa ei käsitelty, eikä ulos mennessä kuulunut mitään.

Menin Hansan vartiointiliikkeen tiskille ja selitin jutun. Pyysin, että he katsoisivat omalla ammattitaidollaan, mikä lompsassani voisi meluta. Kaksi ystävällistä vartijaa käänsi lompsan sisältöineen ylösalaisin ja tunnusteli sen herkin käsin. Molemmat sanoivat, että siellä ei ollut mitään, joka voisi hälyttää. Sanoivat muuten, että joskus hälyn voi aiheuttaa vaikka talviurheilukeskuksen hissilippu (!!).

Menin Wiklundin tavarataloon. Aioin käydä ruokaostoksilla sen kellarikerroksessa olevassa S-marketissa ja käyttää laskeutumiseen hissiä. Lompsa päätti toisin. Se huudatti hissin oviporteilla kuin päätön puuma. Jäin kurillani odottelemaan, etttä joku tulisi, ja siinä seistessäni heiluttelin lompsaa portille. Rääkäisy tuli joka kerran. Lopulta tuli vartija. Selitin jutun. Hän sanoi, että jaha, lompsa itse on ruvennut hälyttämään. Kysyin, että miten noin vuoden ikäinen nahkalompakko voi yhtäkkiä kiukutella, eikä se edes ole ostettu sieltä, vaan Helsingistä. Hän sanoi, että niin se vain on, että lompsat itsekseen aiheuttavat sen. Hän otti lompsan, meni kassojen taakse pakkaustiskille ja veti siellä lompsani useita kertoja hälynpoistajan läpi. Sitten mentiin yhdessä takaisin hissille - ja kas, mitään ei kuulunut. Lähtiessään tyytyväisenä hän ilmoitti vielä, että lompsa saattaa myöhemmin vielä aktivoitua uudelleenkin, sellaistakin oli sattunut.

No, siitä on nyt kolme vuotta, eikä ole sattunut uudelleen. Lompsa on paksua punaista nahkaa, siinä on metallivetoketju, painettu kukkakuvio, merkintä genuine leather ja valmistajan merkki. Ostin sen Helsingissä pienestä nahkatarvikeliikkeestä, jolla on itsellään hälyportti. Olin käynyt saman lompsan kanssa samassa Cittarissa, Akateemisessa ja Wiklundilla monta kertaa aikaisemmin ilman mitään hälinää.

Myöhemmin sattumalta tapaamani eläkkeellä oleva pankinjohtaja kertoi, että Dansken kortit, joissa on lähilukuominaisuus, saattavat joskus hälyttää. Sellaista ei minun kortissani ollut, olin juuri käynyt pitkällisen taistelun Dansken kanssa saadakseni kortin ilman sitä, ja onnistunut,

.....

- Toinen juttu on sitten kirjaston kirjat. Ne saattavat aiheuttaa hälyn kaupoissa, joissa on herkistetty laitteisto. Ja tämä siitä huolimatta, että kirjat on käytetty hälynpoiston läpi lainatessa.

Joskus kirjat lisäksi meluavat jo takaisin kirjastoon sisään mennessä, toisinaan sieltä lähtiessä, vaikka hälynpoisto on tehty kirjaston omilla laitteilla lainattaessa.

 

Kommentit (1)
Sorry huono teksti, Akateemiseen mennessäni minulla ei ollut kirjaston kirjoja eikä mit... Sorry huono teksti, Akateemiseen mennessäni minulla ei ollut kirjaston kirjoja eikä mitään muitakaan tuotteita tai ostoksia kassissani. Ts. tyhjä kassi, jossa oli vain muovikassi.
8.1.2020 10:15 Lahja Kotka 27913
07.01.202014:20
4874
11

Periaatteessa hälytys tapahtuisi jo kauppaan tullessa jos sisääntulo portin hälytys laitteet toimii.

Kommentit (1)
Nöin on vain niissä kaupoissa joissa hälyportit on aseteltu niin että niistä kuljetaa... Nöin on vain niissä kaupoissa joissa hälyportit on aseteltu niin että niistä kuljetaan läpi molempiin suuntiin. Monissa kaupoissa järjestely on sellainen, että ulko-ovelta sisään tullessa kuljetaan yhteen suuntaan päästävän portin läpi ja hälyportit ovat sitten kassan ja ulko-oven välissä.
8.1.2020 11:52 Telttu Ella 18926

Vastauksesi