Onko mahdollista istuttaa puu jossakin Helsingin seudulla muualle kuin omalle maalle?

Onko mahdollista istuttaa puu jossakin Helsingin seudulla muualle kuin omalle maalle?

Valitettavasti minun kerrostaloni ympäristössä ei annetaan lupaa istuttaa puuta. Ja valitettavasti olen liian köyhä eikä ole varaa omakotitaloon. Haluaisin istuttaa puun ja katsella kun se kasvaa samalla kuin minun poikani kasvaa.

Vastaus

Taloyhtiön hallinnassa olevalle piha-alueelle istutettavat puut edellyttävät normaalisti yhtiön päätöstä asiasta. Kaupungin alueella olevan maan omistaa aina joku. Helsingin puistojen suunnittelusta vastaa rakennusvirasto, eikä puistoihin voi omin luvin istuttaa puuntainta.

Jos et siis tunne maanomistajaa, jolta voisit kysyä lupaa puullesi, on tilanne vähän hankala. Yksi mahdollinen keino olisi ilmoittautua vapaaehtoiseksi puistokummiksi ja päästä sitä kautta avustamaan käytännön puistotöissä. Näin voisi luvan kanssa avautua tilaisuus istuttamaan se tietty puukin. Toki rakennusvirastolta voisi suoraankin kysyä, voisiko johonkin puistoon omalla kustannuksellaan viraston valvonnassa istuttaa puun, joka sopisi myös rakennusviraston suunnitelmaan.

Sitten on vielä vähän puolilaiton tie. Ainakin vastaajan kotilähiössä on reilusti erilaista epämääräisempää metsäaluetta, pusikkoa ja joutomaata jotka kasvavat nytkin eri-ikäistä puuta ja vesakkoa. Tulisiko siitä suurta vahinkoa jos johonkin huomaamattomaan, syrjäiseen paikkaan kävisi lisäämässä yhden puuntaimen? Jatkossa vaarana tietysti olisi, että alue jyrätään muihin tarkoituksiin tai eläimet popsivat taimen.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi