Onko laissa kielletty 2mm pulttien myynti rautakaupoissa, kun olen onnistunut...

Onko laissa kielletty 2mm pulttien myynti rautakaupoissa, kun olen onnistunut...

Onko laissa kielletty 2mm pulttien myynti rautakaupoissa, kun olen onnistunut näkemään ainoastaan 3mm pultteja? Sähkörasioissa niitä kuitenkin tarttisi, jos sellaisesta sattuu pultti hukkumaan. Niitä on kyllä olemassa, sillä jos kaupasta ostaa kokonaisen uuden sähkörasian niin siinä kyllä tulee 2mm pultit mukana mutta yksittäistavarana niitä en kertakaikkiaan ole onnistunut löytämään vaikka 3mm pultteja löytyy pilvin pimein... Tuota lakiasiaa siis ajattelin sen takia, että sähkötöitä ei kai saisi tehdä "ilman alan koulutusta", mutta pitääkö tosiaan aina kutsua sähkäri laittamaan lamputkin kattoon tai uudet sähkörasiat?

Vastaus

Ei tuota myyntiä laissa ole kielletty. Kyse on rautakauppojen valikoimista. Kannattaa antaa kauppialle palautetta. Tarkoitatte ilmeisesti pituudeltaan 20 mm ruuvia. Ainakin sähkötukkuliike Finnparttia Oy myy 20 mm yleis-, asennus- ja koneruuvia. Myyntieränä tosin 100 kpl laatikko. Yritys myy myös yksityishenkilöille.

Finnparttian hinnasto pdf-tiedostona, ruuvit: sivut 22 ja 37
http://www.finnparttia.fi/sisalto/hinnasto.htm

Tukesin julkaisema Kodin sähköturvallisuusopas
Jokaiselle sähkönkäyttäjälle sallittuja korjaus- ja asennustöitä:
Kohta 7. Jännitteettömien pistorasioiden ja kytkimien kansien irrottaminen esim. maalaamisen ja tapetoinnin ajaksi ja rikkoutuneiden kansien vaihto http://www.tukes.fi/Tiedostot/sahko_ja_hissit/esitteet_ja_oppaat/kodin_s...

Kommentit (0)

Vastauksesi