Onko kuume jäänne esihistoriasta?

Onko kuume jäänne esihistoriasta?

Terveyskeskulääkäri pudotti pommin keskustellessamme pitääkö kuume laskea särkylääkkeillä. Hän oli sitä mieltä että kuumeella ei ole tieteen mukaan mitään tarkoitusta ja se on vaan jäänne esihistoriasta. Löytyykö väitteelle mitään tukea kirjallisuudesta?

Vastaus
05.01.201914:29
139
19

Helsinki.fi sivulla sanotaan

  Kuume on tehnyt tehtävänsä, kun se on aktivoinut immuunijärjestelmän. Kuumeen merkitys näkyy silloin, kun se ei nouse. Joskus ihmisellä saattaa olla hengenvaarallinen tulehdus, mutta ei kuumetta. Usein näillä potilailla on ollut kortisonilääkitys, joka on estänyt kuumeen nousun. Heidän ennusteensa on monesti huono.

Kuume tarkoittaa siis sitä, että elimistön lämpötila nousee yli normaalin lämmön eli n 36-37 astetta, tosin kuumeeksi määritellään yleensä vasta 38. Useimmiten kuume on merkki viruksen tai bakteerin aiheuttamasta tulehdussairaudesta.

Kuume on osa kehomme puolustusmekanismia flunssaa ja tulehduksia vastaan mutta harvoin itsessään vaarallista. 

Jos kuumeella oli esihistorian aikana jokin tarkoitus (kuten oletettavasti oli) niin sama pätee nykyään. Tulehdustautien aikana ihmiselle voi nousta kuume. Se on osa meitä. Ei ole syytä olettaa että tämän tarkoitus olisi muuttunut ainakaan sen enempää kuin puolustusjärjestelmä joka jokaisella meistä on. 

Kommentit (0)

Vastauksesi