Onko Kultainen Ankkuri -niminen baari/ravintola ollut oikeasti olemassa?

Onko Kultainen Ankkuri -niminen baari/ravintola ollut oikeasti olemassa?

Irwin Goodmanilla oli Tule kultaiseen ankkuriin -niminen kappale, joka edustikin hänen viimeisimpää levytystuotantoa 80-luvun lopulta. Siinä kerrottiin Kultainen Ankkuri -nimisestä baari/ravintolasta, ja siellä työskentelevästä Annabella -nimisestä tarjoilijasta. Mutta onko tuon niminen baari tai ravintola ollut joskus oikeasti olemassa jossain päin Suomea, josta tuo laulukin kertoisi, vai onko sanoitus täysin mielikuvituksen tuotetta?

Vastaus

Kauppalehden yrityshausta löytyi Avoinyhtiö Kultainen Ankkuri, jonka kotipaikka on ollut Pori ja joka on ollut esimerkiksi työnantajarekisterissä 01.11.1988 – 31.07.1989. Yrityksen toimialana on ollut kahvila-ravintolat. Irwinin kappale Tule Kultaiseen ankkuriin on levytetty 1988 eli kiirettä olisi pitänyt, jos tekstin esikuvana olisi tämä ravintola ja se olisi aloittanut toimintansa loppuvuodesta 1988.

Esimerkiksi Helsingissä on 1900-luvun alussa ollut kahvila Kultainen ankkuri; ankkuri on ollut ja on osa monen ravintolan nimeä, joten kultaisia ankkureitakin on hyvin vointu olla useampia. Mahtaisiko lukijoilamme olla lisätietoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi