Onko kullan ja timanttien etsiminen ja kaivaminen turhaa? Luin eräästä...

Onko kullan ja timanttien etsiminen ja kaivaminen turhaa? Luin eräästä...

Onko kullan ja timanttien etsiminen ja kaivaminen turhaa? Luin eräästä artikkelista että esim. 90% Suurikuusikossa kaivettavasta kullasta menee rikkaiden australiaisnaisten korulaatikkoon ja loput jonnekin pankkiholviin. Timanttien osalta homma on ilmeisesti sama, koska synteettiset timantit ovat syrjäyttäneet aidot timantit esim. työkaluissa. Mitä järkeä on tuhlata hirveät määrät energiaa ja miestyövuosia metalliin ja hiileen jotka laitetaan esille saamisen jälkeen takaisin katseilta suojaan???

Vastaus

Ihminen on liiankin toimelias ja kekseliäs laji. Puuhasteluistamme ällistyttävän suuri osa on viime kädessä melkoisen turhanaikaista tai suorastaan haitallista. Näihin elossasäilymisen kannalta hyödyttömiin puuhiin kuuluu koristautuminen kullalla ja timanteilla ja niiden kerääminen pankkiholveihin. Molempia tarvitaan vain vähän muihin tarkoituksiin ja niiden kaivaminen rasittaa ympäristöä ja kuluttaa energiaa.

Ehkä länsimaissa leviävä downshifting eli omaehtoinen elämän kohtuullistaminen vähentää aikaa myöten myös kullan ja timanttien kaivamista ja säästää samalla ympäristöä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kulta
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201...

Kommentit (0)

Vastauksesi