Onko Kotkassa paikkoja joissa kummittelee?

Onko Kotkassa paikkoja joissa kummittelee?

Vastaus

Kotkassa kuulemma kummittelee Karhulan hovissa ja ravintola Meriniemessä, erityisesti Meriniemen yläkerrassa. Myös Summan kartanossa kummittelee: siellä on Harmaa Rouva ja tallissa kummittelevat irtileikatut kädet ja mies, jolta on pää ammuttu irti tykillä.

Summan kummituksesta kerrotaan myös, että se on kaksintaistelussa menehtyneen majuri Thorwiggen haamu, joka ratsastelee ilman päätä, on valkoisia haamuhevosia, hautakivet kääntyvät öisin, ovat aukeavat, mutta kukaan ei tule jne.

Kotkan museosta sain seuraavan tarinan jäänmurtaja Tarmon kummituksesta: "Kuka kuulee niittipojan kolkutuksen

Jäänmurtaja Tarmo on rakennettu yli 90 vuotta sitten Englannissa, Newcastle-upon-Tyne'ssä. Tarmon kylkiä ei ole koottu hitsaamalla, vaan painavat teräslevyt on kiinnitetty toisiinsa niiteillä. Tarina kertoo, että telakalla oli rakennusaikana työn touhussa mukana myös 12-vuotias niittipoika Tom. Hänen tehtävänään oli kuljettaa hehkuvan kuuma rautaniitti niittaajalle, joka iski sen lekalla paikalleen. Tom oli ylpeä työpaikastaan ja ihaili suurta laivaa, jota rakennettiin kaukaisen pohjoisen meren jäänmurtajaksi.

Nuoret niittipojat olivat ketteriä kiipeilemään laivan kylkiä pitkin, mutta se koitui Tomin kohtaloksi. Tuohon aikaan turvallisuudesta ei pidetty niin hyvää huolta kuin nykyisin, joten Tom putosi alan huonosti rakennetuilta telineiltä ja kuoli saamiinsa vammoihin.

Ja vanhat merimiehet kertovat, että vielä tänäänkin niittipoika on Tarmon mukana. Aivan sattumalta voi murtajassa kulkiessaan kuulla niittipojan kolkuttelua. Hän vartioi laivaa päivin ja öin ja pitää huolta, että yli 90
vuotta sitten paikoilleen isketyt niitit ovat kunnossa ja että Tarmo pysyy pinnalla."

Toinen asia onkin, onko kummituksia olemassa. On tai ei - ainakin kummitustarinoita on!

Lähteet:
http://paranormaaliblogi.net/foorumi/viewtopic.php?f=7&t=62&start=10
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/kristallipallo/yliluonnolliset-ilmiot/1...
http://keskustelu.plaza.fi/ellit/kristallipallo/yliluonnolliset-ilmiot/1...

Kotkan museo

Kommentit (0)

Vastauksesi