Onko koiran pito häkissä lukittuna vasten lakia ja eläinrääkkäystä

Onko koiran pito häkissä lukittuna vasten lakia ja eläinrääkkäystä

Moi! Luin iskelmän sivuilta että tämä on totta mutta kuin sanoin siitä kavereille ne alkoivat haukkua minua onko siis tämä tapa vasten lakia?

Vastaus

Eläinsuojelulain 4. pykälässä säädetään eläinten pitopaikasta mm. seuraavasti: "Eläimen pitopaikan on oltava riittävän tilava, suojaava, valoisa, puhdas ja turvallinen sekä muutoinkin tarkoituksenmukainen ottaen huomioon kunkin eläinlajin tarpeet. Eläimen pitäminen tarpeetonta kärsimystä tuottavalla tavalla on kielletty." Tarkemmin asiasta säädetään Eläinsuojeluasetuksen (7.6.1996/396) ensimmäisessä luvussa. Pitopaikka ei saa vaarantaa eläimen terveyttä ja sen annettava riittävä suoja kylmyyttä, kuumuutta ja kosteutta vastaan. En löytänyt kohtaa missä mainittaisiin koiran pitäminen häkissä. Oleellisinta lienee häkin riittävä koko ja varustetaso (onko koira häkissä sisällä vai ulkotarhassa) sekä muu koiran hoito.

 Eviran kokoamissa ohjeissa on myös tarkat mitat ulkotarhoille ja lisäksi todetaan, että "Ulkona saa ympärivuotisesti pitää vain sellaisia koirarotuja, jotka soveltuvat jatkuvaan ulkona olemiseen. Ulkotarhassa pidettävällä koiralla on oltava mahdollisuus päästä asianmukaiseen koppiin tai muuhun tarkoituksenmukaiseen lepopaikkaan, jossa sillä on riittävä suoja sääoloja vastaan." Esimerkiksi, jos tarhassa on yksi kymmen kiloinen koira, niin tarhan koon tulee olla 6 neliötä. Lisäksi kerrotaan koirankopin ja häkin vähimmäisvaatimukset.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi