Onko Kennelliiton OmaKoira-palvelu ilmainen?

Onko Kennelliiton OmaKoira-palvelu ilmainen?

Ja voiko siellä tehdä asioita ilmaiseksi? Esimerkiksi vaihtaa koiran omistajaa tai ilmoittaa koira kuolleeksi? Miten palveluun rekisteröidään.

Vastaus

Omakoira on Kennelliiton jäsenille tarkoitettu sähköinen palvelu, eli käyttöoikeus edellyttää liiton jäsenmaksun maksamista. Kennelliiton sivuilla on tarkat ohjeet palveluun rekisteröitymisestä ja sen käytöstä. Ensimmäisellä kerralla Omakoiraan kirjaudutaan jäsennumerolla ja pankkitunnuksilla. Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen jäsenet saavat sähköpostiinsa salasanan. Seuraavan kerran kirjautuessa pankkitunnuksia ei enää tarvita, vaan palveluun kirjaudutaan sisään jäsennumerolla ja palvelusta saadulla salasanalla. Palvelussa voi tehdä omistajailmoituksia ja -muutoksia ja ilmoittaa koiran kuolleeksi.

Omistajamuutoksen voi tehdä Omakoirassa vain, jos koiralla on ennestään yksi omistaja, muussa tapauksessa omistajamuutos tulee tehdä ao. lomakkeilla Kennelliittoon postitse. Ensimmäinen merkintä omistajasta eli omistajailmoitus on maksuton. Omistajamuutos on maksullinen. Omakoira-palvelussa voit valita haluatko todistuksen postitse vai sähköisenä. Ohjeissa neuvotaan myös koiran kuolleeksi merkitseminen mutta sen maksullisuudesta ei ole mitään mainintaa. Tarkempia tietoja voinee kysellä Kennelliitosta.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi