Onko kameratolpissa mitään järkeä, jos ennen niitä tulee aina se varoittava piippaus?

Onko kameratolpissa mitään järkeä, jos ennen niitä tulee aina se varoittava piippaus?

2 vastausta

Auromaattivalvonnan hyödyistä on esitetty erilaisia näkemyksiä. Tänä vuonna Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi tutki asiaa ja julkaisi tutkimuksen, jonka aiheena on kiinteän automaattivalvonnan vaikutukset ja kohdentaminen. Tutkimuksen tuloslistauksessa todetaan, että  "ajonopeudet laskivat automaattivalvontajaksoilla keskimäätin 2 km/h, kun vastaava vähenevä vertailuteillä oli 1.2 km/h. Tutkimuksen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että ajonopeudet ovat laskeneet ainakin osittain automaattivalvonnan ansiosta myös valvonnan ulkopuolisilla pääverkolla".

Kommentit (0)
14.12.201822:19
57164
10

Kameratolpan "järki" on laskea ajonopeuksia risteyksessä tai muussa vaarallisessa paikassa, johon se on sijoitettu. Ei ole väliä laskeeko se nopeus piippauksen vai jonkun muun vuoksi. Ja ei niitä piippareitakaan joka autossa ole.

Ruotsissa jokaista kameratolppaa ennen on varoitusmerkki tolpasta. Siis erikseen jokaisesta, ei yksi varoitus niinkuin meillä. Ja tolpat ovat värikkäitä, helposti havaittavia. Siinäkin on heidän mielestään järkeä, nopeudet laskee. Vaikka kuinka toista väitetään, Suomessa tolpilla on toissijaisena funktiona rahastuskäyttö: harmaa huomaamaton väri ja joskus sijoittelu ei-vaarallisiin paikkoihin.

Kommentit (0)

Vastauksesi