Onko kaikkia jalkapallojoukkueita laitettu paremmuusjärjestykseen?

Onko kaikkia jalkapallojoukkueita laitettu paremmuusjärjestykseen?

Onko joku koskaan laittanut kaikkia jalkapallojoukkueita paremmuus järjestykseen? Onhan noita FIFA ja UEFA ranking listoja, mutta ne ovat vain maajoukkueista koottuja listoja. Entä jos otetaan huomioon myös kaikki seurajoukkueet, niin mitkä joukkueet olisivat kärjessä. No okei, Espanjan ja FC Barcelonan joukkueet ovat tällä hetkellä lähes sama asia, mutta onko esim. Suomen jalkapallomaajoukkue parempi kuin esim. Liverpoolin tai Evertonin seurajoukkueet. Onko seurajoukkueista yritetty tehdä mitään kaiken kattavasa listaa niiden paremmuus järjetyksestä? Ainakin Mestareiden liigan lohkoarvonnassa ne "parhaat" ovat omissa koreissaan ja "huonommat" omissa koreissaan jne.

Vastaus

UEFAn rankingit perustuvat keskinäisiin otteluihin, joten maajoukkueita ja seurajoukkueita ei ole missään virallisissa rankingeissa vertailtu. UEFAn seurajoukkueiden ranking perustuu joukkueiden euro-ottelumenestykseen viidellä edellisellä kaudella eli Eurooppa-liiga- ja Mestareiden liiga -ottelut huomioidaan.

Lisäksi lasketaan maittainen kerroin tai tarkemmin sanoen kerroin jokaiselle UEFAn alaiselle jalkapalloliitolle kunkin jalkapalloliiton joukkueiden yhteismenestyksestä eurokentillä. Jokaisen joukkueen omiin ranking-pisteisiin lisätään 20 prosenttia tästä kertoimesta viideltä edelliseltä kaudelta. Eurooppa-liigan ja Mestareiden liigan karsintakorit määräytyvät siis tämän viisivuotiskauden pisteytyksen ja kertoimien perusteella.

Ranking ja pisteytyksen periaatteet ovat luettavissa UEFAn verkkosivuilta:
http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/club/index.html
http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/index.html

Vertailuun eivät siis pääse ne joukkueet, jotka eivät ole edellisenä viitenä kautena pelanneet eurokentillä. Laskuista jää siis pois osa Euroopan parhaiden jalkapallosarjojen joukkueista, jotka kenties tasollisesti olisivat parempia kuin rankatut joukkueet.

Kommentit (0)

Vastauksesi