Onko jossakin tallessa 30-35 v. vanhoja peruskouluaikaisia oppilastietoja?

Onko jossakin tallessa 30-35 v. vanhoja peruskouluaikaisia oppilastietoja?

Ovatko peruskoulut tallentaneet opettajien/luokanvalvojien vanhoja muistiinpanoja 1980- ja 1990-luvuilla, ja onko niitä vielä tallessa jossakin? Suvussamme on noussut esiin aikuisiän sairaustutkimukset, joihin tarvittaisiin tietoa mahdollisista lapsuusaikaisista oireista ja käyttäytymisestä, joita opettajat ovat mahdollisesti havainnoineet. 80-luvuilla kaikki kirjaukset lienevät olleet manuaalisia, tuskin wilman kaltaisia järjestelmiä on silloin vielä ollut. Mistä asiaa voisi kysyä? Kyseessä olevalta koulultako vaiko kaupungin opetustoimesta? Koululla työskennelleet opettajat ovat luultavasti jo eläköityneet, ei ole enää yhtään tuttua nimeä opettajien joukossa. Kiitos vastauksesta.

Vastaus

Näinkin "tuoreita" arkistoja saattaisi olla kuntien ja koulujen omassa tallessa. Kaupunginarkiston puoleen voisi ensiksi kääntyä. Ainakin oppilaan koulutyön arviointi on varmaan dokumentoitu, muusta on vaikea sanoa.  Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tietoja voisi niin ikään kysyä kaupunginarkistosta. Varmasti kyseisestä koulustakin voi pyytää apua selvittäessään näitä asioita. He voivat ainakin neuvoa eteenpäin.

Esimerkiksi Helsingissä säilytetään kaupunginarkistossa kaikkien kunnallisten koulujen yli 20 vuotta vanhat arkistot sekä sitä uudempi aineisto mikäli koulu on lopettanut toimintansa. Kansakoulujen, kansalaiskoulujen ja peruskoulujen arkistojen lisäksi kaupunginarkistossa säilytetään peruskoulu-uudistuksessa kunnallistettujen oppikoulujen sekä muutamien yksityisten oppikoulujen arkistoja. Kunnallisten koulujen alle 20 vuotta vanha aineisto säilytetään opetusvirastossa.

Kommentit (0)

Vastauksesi