Onko joku hyvä syy miksi mokkulaa ei kannata korvata kännykällä?

Onko joku hyvä syy miksi mokkulaa ei kannata korvata kännykällä?

Vastaus
31.08.201716:56
78074
34

Ei mitään teknistä syytä, samanlaisen verkon ne molemmat tekevät samalla tavalla. Hinta voi olla hieman eri riippuen sopimuksista. Muita syitä mokkulan käyttöön voi olla:

- verkon ylläpito vie aika paljon virtaa. Ellei kännykkä ole koko ajan laturissa kiinni, sen akku voi tyhjetä "liian nopeasti"

- jos verkkoa käyttää muutkin (esim perheessä), heidän yhteys voi katketa kun kännykän omistaja poistuu kauemmas (tai sitten kännykkä pitää jättää muiden luo, josta voi aiheutua omat hankaluutensa kännykän omistajalle). Esim mökillä verkkoa tekevä kännykkä ei voi lähteä mustikkametsään lähtijän mukaan, jos jälkikasvu jää mökkiin pelaamaan/roikkumaan netissä. (Tosin he voivat tehdä tietysti omilla kännyköillään verkon, jos tarvitsevat)

- Kännykän WLANia ei voi käyttää samaan aikaan muuhun. Tämä on ehkä suurimmalle osalle pieni ongelma, mutta joku voisi haluta ohjata kameraa, siirtää musiiikkia langattomaan kaiuttiimeen tms.

Jos asia mietityttää, niin helppohan sitä on kokeilla muutama päivä ennen mokkulasta luopumista. Mokkula virrattomaksi ja kännykästä WLAN-tukiasema päälle.

Kommentit (0)

Vastauksesi