Onko Jessica Alba erityisen seksikäs tai hyvännäköinen?

Onko Jessica Alba erityisen seksikäs tai hyvännäköinen?

Onko Jessica Alba erityisen seksikäs tai hyvännäköinen? Moni pitää häntä sellaisena, mutta itse en näe hänessä erityisesti mitään kovin poikkeavaa verrattuna muihin samanikäisiin naisiin. Mitkä tekijät tekevät Jessica Albasta erityisesti halutumman kuin jostain muusta.

Vastaus

Fyysinen viehättävyys koetaan kolmella eri tasolla:
- on universaaleja, kulttuurirajat ylittäviä käsityksiä viehättävyydestä
- osa kauneuskäsityksistä on kulttuurisidonnaisia ja ne opitaan sosiaalisesti
- yksilöillä on myös omia, henkilökohtaisia käsityksiä siitä, millainen on kaunis ihminen

Universaali kauneuskäsitys pohjautuu ihmisen biologiseen tarpeeseen jatkaa sukua ja siittää terveitä, lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Kumppanin kauneus on haluttu ominaisuus, koska se kertoo tämän hyvistä geeneistä sekä terveydentilasta.

Naiset tuntuvat olevan universaalisti viehättyneitä miehistä, jotka ovat pitkähköjä ja joiden vyötärö on kapea suhteessa hartioihin.

Miehet geneettinen perimä on puolestaan ohjelmoinut bongaamaan naiset, joilla on täyteläiset huulet ja rinnat ja joiden vyötärö on lantiota hoikempi. Erityisesti vyötärön ja lantion välinen suhde kertoo miehelle, että nainen on hedelmällinen sekä fyysisesti terve. Miehistä kiinnostusta voivat herättää myös esimerkiksi naisen pitkät jalat ja pyöreät pakarat

Aika hyvin Alba näyttää täyttävän nuo edelliset, universaalit kauneuden ”mittarit”. Onko Alba aivan erityisen seksikäs ja hyvännäköinen, on henkilökohtainen makuasia.

Ihminen on sosiaalinen eläin, joten Jessica Alban ihailu saattaa olla osittain myös massailmiö. Henkilökohtaisesti arvelen, että jotkut teini-ikäiset pojat ja nuoret miehet ihailevat samoja julkisuuden lyylejä kuin kaveriporukkansa lähinnä vain kuuluakseen ryhmään. Oma, yksilöllisempi ja realistisempi näkemys naiskauneudesta muodostuu sitten vuosien varrella elämänkokemuksen karttuessa ja persoonan kehittyessä.

Kannattaa myös muistaa, että persoonallisuus, äly, huumorintaju ja charmi ovat ominaisuuksia, joilla on erittäin suuri merkitys kumppaninvalinnassa, kuuluipa kumppania katsastava mihin tahansa ikäryhmään.

Kuvia Jessica Albasta:
http://jessicaalba.net/

Lähteet:

Physical attractiveness
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_attractiveness

Millainen vartalo kiinnostaa miehiä?
http://www.mtv3.fi/helmi/viikonvaihde/artikkeli.shtml/459472

Kommentit (0)

Vastauksesi