onko jee jee jehovantodistajat vapautettu täysin ase- sekä siviilipalveluksesta...

onko jee jee jehovantodistajat vapautettu täysin ase- sekä siviilipalveluksesta...

onko jee jee jehovantodistajat vapautettu täysin ase- sekä siviilipalveluksesta ? jos on niin millä perusteella.

2 vastausta

Puolustusvoimien sivuilla, osoitteessa: http://www.mil.fi/varusmies/varusmieheksi2002/00009e.dsp?printable=1&
kutsuntoja käsittelevässä artikkelissa kerrotaan Jehovan todistajien asevelvollisuudesta seuraavasti:

"Jehovan todistajat-nimiseen uskontokuntaan kuuluvalle asevelvolliselle myönnetään hakemuksesta 3 vuotta lykkäystä, mikäli hän osoittaa alle 2 kuukautta vanhalla seurakunnan todistuksella olevansa aktiivinen, kastettu seurakunnan jäsen. Lykkäystä uudelleen haettaessa on seurakuntaan kuuluminen osoitettava uudella todistuksella. Lykkäystä voidaan myöntää enintään sen vuoden loppuun, jona asevelvollinen täyttää 28 vuotta. Mikäli lykkäyksen edellytykset ovat tämän jälkeenkin edelleen olemassa, vapautetaan Jehovan todistajat-nimiseen uskontokuntaan kuuluva asevelvollinen asevelvollisuuden suorittamisesta rauhan aikana."

Jehovan todistajat on vuodesta 1946 lähtien ollut Suomessa rekisteröity, virallinen uskonnollinen yhdyskunta. "Mihin Suomi tänään uskoo"-kirjan mukaan "Jehovan todistajien suhtautuminen valtioon muodostui jo varhain kielteiseksi. ... Kristityn tulee heidän mielestään pysyä erossa maailmasta ja politiikasta ja odottaa, että tuhatvuotinen valtakunta poistaa pian yhteiskunnalliset ongelmat. Jehovan todistajat noudattavat lakeja ja esivallan määräyksiä, jos ne eivät heidän mielestään ole ristiriidassa Raamatun periaatteiden kanssa." Asevelvollisuus on yksi näistä ristiriitaisista kysymyksistä.

Lähde: Heino, Harri: Mihin suomi tänään uskoo. WSOY, 2002.

Kommentit (0)
07.04.201910:21
25223
16

Eduskunta kumosi 27. helmikuuta 2019 lain, jonka mukaan Jehovan todistajat olivat vapautettuja sekä asepalveluksesta että siviilipalveluksesta. Tämä lakiuudistus tuli voimaan 1. huhtikuuta 2019. Jehovan todistajat ovat sen jälkeen velvollisia suorittamaan joko asepalveluksen tai siviilipalveluksen. Julkisuuteen annettujen tietojen mukaan noin 250 Jehovan todistajaa saa kutsun palvelukseen tänä vuonna.

 

Helsingin Sanomat 28. 2. 2019, sivu A10.

Helsingin Sanomat 2. 4. 2019, sivu A8.

Kommentit (0)

Vastauksesi