Onko jälkikypsyntää?Kun vattu / mustikka / mansikka repäistään irti...

Onko jälkikypsyntää?Kun vattu / mustikka / mansikka repäistään irti...

Onko jälkikypsyntää?
Kun vattu / mustikka / mansikka repäistään irti poiminta-astiaan hitusen ennen kuin se on ihanteelisen kypsä - siis vähän raakana, niin mahtaako marja kypsyä vähän lisää siinä suuhun joutumista odotellessa ?

Vastaus

Luonnosta sinulle -nettilehdessä 1/2009 kerrotaan, että marjojen kypsyminen ei jatku enää poimimisen jälkeen. Tosin puolukat, joissa on mukana myös osittain raakoja marjoja, soveltuvat kuitenkin hyvin hillojen valmistukseen. Tämä johtuu siitä, että pektiinipitoisuus on korkeimmillaan hieman raa’oissa puolukoissa, jolloin ne hyytelöityvät hyvin.

Lähde: http://www.arctic-flavours.fi/index.php?mid=3_54&la=fi

Kommentit (0)

Vastauksesi