Onko Itä-Venäjällä rakennusalan työvoimapula?

Onko Itä-Venäjällä rakennusalan työvoimapula?

Miksi Venäjä tarvitsee rakennusalan työvoimaa Pohjois-Koreasta? Ref. "Orjuus nyt: Pohjois-Korean orjat 58 minke 16.1.20192 kk 19 pv 84113 katselua Pohjois-Korean lähes ainoa vientituote on työvoima. Hallinto on lähettänyt tuhansia kansalaisiaan orjatöihin etenkin Venäjälle ja Kiinan, mutta myös Eurooppaan. He työskentelevät 12 tuntia päivässä, kovissa oloissa ja tiukasti valvottuina. Palkkaa he eivät saa, sillä se menee kokonaan Pohjois-Korean hallinnolle. (U)".

Vastaus
06.03.201911:40
78148
26

Luonnonolosuhteista (varsinkin talvisin) johtuen kukaan ei halua Siperiassa asua jos vain on joku muu vaihtoehto. Neuvostoliiton aikoihin poismuuttolupaa ei saanut ja muutenkin oli helpompi komentaa väkeä sinne töihin, vaikka vankeja jos ei muita. Nykyisin Venäjän kansalaisten on ilmeisesti helpompaa muuttaa mukavammille seuduille. Alueella on kuitenkin huomattavia luonnonvaroja, joten työväkeä tarvitaan. Jos sitä saa naapurista puoli-ilmaiseksi, niin onhan oligarkki jo sen verran kapitalismia oppinut, ettei silloin kannata palkata omia kansalaisia täydellä palkalla. 

No, ei Venäjä ainoa moista harjoittava ole, esim USA:ssa kaikki ikävämmät (huonopalkkaiset) työt teetetään Meksikolaisilla tai muilla siirtolaisílla. Vielä pahempia esimerkkejä ovat Persianlahden ölyvaltiot, esim Kuwait ja UAE. Siellä kaukoidästä tulevat rakennus- ja muut työläiset ovat käytännössä orjatyövoimaa. Noissa tosin lähettävä valtio ei ole "työnantaja" kuten Pohjois-Korea, vaan työläiset ovat omatoimisesti sinne menneet.

Kommentit (0)

Vastauksesi