Onko isoilla veneillä jokin auton rekisterikilpeä vastaava tunnus?

Onko isoilla veneillä jokin auton rekisterikilpeä vastaava tunnus?

Vastaus

Kyllä on.

Vesikulkuneuvojen rekisteröintivelvoite alkoi vuonna 2007. Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat runkopituudeltaan vähintään 5,5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet. Vesikulkuneuvot on merkittävä rekisteriin myös silloin, kun valmistajan ilmoittama moottoriteho on vähintään 15 kilowattia eli yli 20 hevosvoimaa.

Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, kuten vesiskoottereita, sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja. (Lukuunottamatta pelkästään kilpailukäyttöön suunnattuja vesikulkuneuvoja, puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen aluksia sekä vesikulkuneuvoja.)

Maistraatti on pitänyt rekisteriä vesikulkuneuvoista jo 1920- luvulta. Vesikulkuneuvorekisteri eli tuttavallisemmin venerekisteri siirtyi maistraateista Trafille 1.8.2014. Kaikki rekisteritiedot siirtyivät automaattisesti maistraatista Trafiin, lukuun ottamatta tietoja niistä veneistä, jotka ovat siirron yhteydessä jääneet rekisteröimättä eli siirtyneet passiivikantaan. Nämä veneet on rekisteröitävä uudelleen.

Kommentit (0)

Vastauksesi