Onko internetissä yhteiskunnallista keskustelufoorumia?

Onko internetissä yhteiskunnallista keskustelufoorumia?

Onko internetissä keskustelufoorumia, jossa käydään suomeksi ammattimaisesti ennakkoon valvottua, asiallista yhteiskunnallista keskustelua vain omilla nimillä (vahva tunnistautuminen)?

2 vastausta

Anonymiteetti rohkaisee ehkä entistä kärjekkäämpään ilmaisuun, mutta aina ei verkossa vahva tunnistautuminen ja omilla nimilläkään esiintyminen välttämättä suitsi asiattomuuksia ja keskustelujen lipsumista harhateille.

Eräässä Helsingin Sanomien jutussa mainittiin, että monet poliitikot kirjoittavat blogeja, joiden kommenttiosioissa käydään järkevää keskustelua poliittisista asiakysymyksistä.

Debattibaari vaikuttaa lupaavalta https://debattibaari.fi/

Olisivatkohan lukijamme löytäneet verkkomaailmasta tällaista kysyjän kaipaamaa rakentavan ja asiallisen keskustelun keskustelupaikkaa? Vihjeitä saa antaa.

Kommentit (0)
25.02.201807:42
15582
30

Oikeusministeriön Demokratia.fi (http://www.demokratia.fi) ei ihan ole keskustelupalsta, koska nuorisoa (https://www.nuortenideat.fi) lukuun ottamatta siellä voi avata omia keskustelunaiheita vain tekemällä kansalaisaloitteita (https://www.kansalaisaloite.fi) tai kuntalaisaloitteita (https://www.kuntalaisaloite.fi), mutta onpahan ainakin valvottu ja tarkoitettu nimenomaan yhteiskunnallisten asioiden puimiseeen (https://www.lausuntopalvelu.fi ja https://www.otakantaa.fi).

Osa alasivuista vaatii vahvan tunnistautumisen (kansalais- ja kuntalaisaloitteet ja lausuntopalvelu), keskusteluluontoisempiin riittää heikompi tunnistautuminen.

Kommentit (0)

Vastauksesi